Star Wars VII: Luke, Leia a Han Solo se vrátí

Star Wars VII: Luke, Leia a Han Solo se vrátí | Fandíme filmu
LucasFilm
Po měsících dohadů se ke spekulacím vyjádřil sám George Lucas. A co je nového kolem hudby, spin-offů a Star Wars obecně?

Od doby kdy jsme vám přinesli velký souhrnný článek o chystaných dílech Star Wars, se to hodně mlelo především kolem hlavních představitelů původní trilogie. Postupně jsme se dozvídali, že by se ve filmu „určitě“ měl objevit Harrison Ford, pak zase že zatím jen vyjednává. Posléze se k němu zaručeně měli přidat Mark Hamill i Carrie Fisher, ta dokonce v rozhovoru uvedla, že se v roli opravdu vrátí, aby pár hodin na to její management vydal prohlášení, že Fisher jen žertovala. Mark Hamill zase tvrdil, že Disney se všemi herci jedná, ale podepsaného zatím není nic. A pokud by bylo na něm, natočil by novou trilogii v odlehčeném duchu a pokud možno bez přemíry digitálních triků.

Nakonec se k drbům vyjádřil i samotný George Lucas, kterému sice už Hvězdné války nepatří, nicméně to vypadá, že klíčová jednání proběhla ještě před prodejem značky Disneymu. Podle Lucasových slov trojice „podepsala…nebo alespoň měla těsně před podepsáním“. Lucas zkrátka na jednu stranu tak trochu mlžil, ale zřejmě jen kvůli tomu, aby nepopudil nikoho v Disneym, který si jistě sám rozhodne, kdy celou věc oznámí oficiálně. Sečteno podtrženo, pokud Princeznu Leiu, Hana Sola nebo Luka Skywalkera v sedmé epizodě neuvidíme, bude to hodně velké překvapení. Jeden bulvární plátek se zároveň nechal slyšet, že následující trilogie bude pojednávat o dětech téhle trojky, s čímž se neoficiálně počítá prakticky už od říjnového prodeje.

Vedle další trilogie se chystají také spin-offové filmy, což na výročním zasedání akcionářů Disneyho potvrdil CEO Bob Iger. O čem spin-offy budou se stále neví a renomovaný server AICN přinesl ze zákulisí poměrně realistickou zprávu o tom, že nápadů je spousta, ale jediný film, na kterém se zatím skutečně pracuje, je Epizoda VII. AICN dále tvrdí, že jednou z variant, které u Disneyho zvažují, je natočení Knights of The Old Republic, což by asi uvítala celá řada (nejen) videoherních fanoušků. Už jen proto, že prostředí staré republiky je velice atraktivní. Když už je řeč o spin-offech, je třeba dodat, že Ewan McGregor by si podle svých slov mile rád zopakoval roli Obi-Wana Kenobiho, Daniel Logan a Temuera Morrison by si rádi zopakovali role Boba Fetta a Jango Fetta a režisér Bryan Singer se domnívá, že Nicholas Hoult by byl skvělým představitelem mladého Hana Sola.

Kdo je naopak zásadně proti spin-offům se starými postavami a proti návratu ústřední trojice z původní trilogie, je Joss Whedon, režisér Avengers. Ten se mnohem víc těší na zbrusu nové postavy a ty již známé by raději nechal důstojně u ledu. Závěrem dodáváme, že legendární skladatel John Willimas se nechal slyšet, že by rád komponoval Epizodu VII, a že producentka Kathleen Kennedy opustila Jurský Park IV, aby se mohla plně věnovat Hvězdným válkám.

Pokud se jedná o Kennedyovou, jde určitě o rozumné rozhodnutí, Jurský Park je podle mě mrtvá loď bez valného potenciálu. Co se Williamse týče, je situace malinko složitější. Skladatelská legenda, která navíc komponovala všechny předchozí epizody, se na jednu stranu neodmítá, avšak J.J. Abrams je se svým dvorním skladatelem Michalem Giacchinem prakticky srostlý a bez jeho hudby si lze Abramsovy filmy představit jen těžko. Giacchino je navíc proslulý tím, že umí perfektně navazovat na starší témata a inspirace a rozvádět je v nových, netušených variacích – viz Mission Impossible III, Star Trek i Super 8. Nicméně třeba takový Scott Chamblis, výtvarník, který navrhoval většinu Abramsových filmů, se taky na Star Wars VII podílet nebude (kvůli jiným závazkům), takže nic není vyloučeno.

Zdroje: Frank Marshall Twitter, Bloomberg, TrekWeb, MovieFone, Digital Spy, AICN, CBM, wdef, MTV, Business Week, CNN, Palm Beach Illustrated, ET Online, Showbiz411, JWfan, Geoff Boucher Twitter, Latino Review

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest