Justice League se nejspíš odkládá

Justice League se nejspíš odkládá | Fandíme filmu
Dost možná až o sedm let. Co za tím stojí?

No to jsou nám zase změny. Warneři spolu s DC Comics chtěli mít po vzoru Marvelu také svou superhrdinskou týmovku na plátnech kin a po očekávaném úspěchu Temný rytíř povstal, navíc s chystaným Mužem z oceli v zádech se věci začaly dávat solidně do pohybu. Na vše z povzdálí dohlížel (tedy přesněji nejspíš ještě dohlíží Chris Nolan), takže se vše zdálo být v největším pořádku, ostatně začátek natáčení byl původně plánovaný na příští rok. Jenže teď je všechno jinak. Jednak je to údajně dost mizerný scénář z pera Willa Bealla (scenáristicky velmi plytká novinka Gangster Squad - Lovci mafie), který studio i po ohlasech z nové gangsterky odstavilo a vývoj Justice League dočasně pozastavilo. S premiérou se zatím nehýbalo, ovšem nyní se ozývají z Warner Bros. další obavy, které premiéru týmovky posunou dost možná o několik let.

Studio se totiž stále bojí kasovního failu. Je to vcelku jednoduché, zatím jediným zaručeným diváckým tahákem je v týmu Batman, který však bude muset změnit svou tvář. Green Lantern v kinech solidně vybouchnul a Superman zůstává stále velkým otazníkem. Situace je tedy podle Warnerů následující - pokud by Muž z oceli napodobil osud Superman se vrací a v kinech neuspěl, studio nehodlá do Justice League svých 200 milionů (minimálně) v nejbližší době investovat. Jinými slovy snímek by byl uložen k ledu a s největší pravděpodobností by se restartoval Batman, který táhne. Pokud by ovšem Man of Steel zboural pokladny kin, stal by se pro Warnery hlavním koněm. Studio v tom případě podle posledních informací plánuje dokončit supermanskou trilogii v horizontu následujících sedmi let. Pokud by se tak stalo, Warneři by samozřejmě Kal-Ela naplno podojili a až poté by uvedli - zhruba kolem roku 2019 - restart Batmana. No a až poté, tedy po uzavření nové trilogie a znovuuvedení netopýra bychom se dočkali Justice League. Což by mohlo být kolem roku 2020. Do té doby by se navíc do kin mohli podívat i jiní členové týmu ve svých sólovkách.

Nutno přitom dodat, že nevycházíme z oficiálního prohlášení studia, je tedy klidně možné, že se změnou priorit to třeba nebude tak horké a po případném úspěchu Supermana zkusí Warneři přece jen Justice League uvést, ovšem už s přepsaným scénářem. Osobně bych tomu ale velké šance nedával a vsadil spíš na variantu popsanou výše.

Zdroj: Batman on Film

Wonder Woman

25.05.2017 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest