Hugo a jeho velký objev: první trailer

Hugo a jeho velký objev: první trailer | Fandíme filmu
Seznamte se s novým filmem Martina Scorseseho.

Martin Scorsese točí dětský film. Ve 3D. To samo o sobě může být pro řadu režisérových fanoušků celkem šok. Ale hezky po pořádku: Potom, co se malý Hugo Cabret (Asa Buttlerfield - Chlapec v pruhovaném pyžamu) ocitne ze dne na den bez otce vynálezce (Jude Law), přežívá na rušném pařížském nádraží. Jediné co chlapci po rodiči zbude, je jen hromada nákresů a nefungující robot. Jednoho dne se na útěku před nádražním inspektorem (Sasha „Borat“ Baron Cohen) seznamuje s Isabelle (Chloe Moretz z Kick Ass). Klíč, který nosí dívka na krku natahuje strojek v otcově robotovi, o kterém si Hugo myslel, že ho už nikdy nikdo nezprovozní. A to je jen začátek vedoucí k tajemství, které bude muset Hugo odhalit.

Film je adaptací dětské knížky, která i u nás vyšla pod názvem Velký objev Huga Cabreta. Autorem je Američan Brian Selznick, který si za svoji bohatě ilustrovanou knihu odnesl i několik mezinárodních ocenění. Otázkou zůstává, proč se přenosu na filmové plátno chopil právě Martin Scorsese. Režisér známý pro svá brutálně hravá, mafiánská dramata jako jsou Mafiáni či Casino, životopisné filmy Kundum a Letec či temné psychoanalýzy zlomených jedinců v Prokletém ostrově, Počítání Mrtvých a Taxikáři?

Odpovědí se nabízí hned několik. Martin Scorsese hojně podporuje osvětu staré kinematografie (Mimo jiné vlastní nadaci, která restauruje staré filmy. Pokud jste v loňském roce na filmovém festivalu v Karlových Varech viděli znovu uvedený film Gepard, bylo to právě díky Scorseseho podpoře.) a sám je schopný hodiny a hodiny se zaujetím vyprávět proč ho tak fascinuje. Autor knihy Brian Selznik děj zasadil do třicátých let a jelikož v příběhu hrají velkou roli stroje, strávil dlouhý čas zkoumáním současných motorů v technickém muzeu. Jako další inspirační zdroj přiznává právě dobové filmy. V tomto bodě se linka zájmu obou tvůrců protíná.

Scorsese, který naposledy uvedl Prokletý ostrov, tímhle projektem přerušuje po deset let trvající tvůrčí spolupráci s Leonardem DiCapriem. Dětské obsazení je velice zajímavé a Asa Buttlerfield společně s Chloe Moretz jsou považováni za jedny z nejnadanějších dětských herců. Kromě Juda Law či Sashy Barona Cohena se ve filmu objeví i Christopher „Saruman“ Lee a Ben Kingsley, který se režisérovi osvědčil v Prokletém ostrově.

Ač Scorsese v příštím roce oslaví sedmdesátiny, nikdy se ve svých filmech nebránil inovaci a používání nových technik, což je možná další důvod proč i on po vzoru svých kolegů a přátel Jamese Camerona (Avatar) a Stevena Spilberga (Tintin) nastupuje na 3D vlnu. Scénář píše John Logan (momentálně pracuje na Spielbergové Lincolnovi a příštím Bondovi), který se Scorsesem spolupracoval už na životopisu Howarda Hugse, Letec, společně s autorem knihy Brianem Selznickem. Můžeme tedy předpokládat, že si autor dohlédne na to, jak se s jeho dílem nakládá. Stejně jako to dělala J.K.Rowlingová v případě Harryho Pottera. Jestli bude první dětský film od Martina Scorseseho úspěchem, nebo naopak propadákem, uvidíme letos v zimě. Světová premiéra je stanovena na 23. listopadu a u nás se Velkého objevu Huga Cabreta dočkáme 29.prosince.

První teaser trailer vám nastíní děj a potěší krásným vizuálem. Hudba 30 seconds to Mars pak dá vzpomenout na dobrodružný feel z trailerů na Snyderovu Legendu o sových strážcích.

 

Hugo a jeho velký objev: Teaser Trailer

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest