Usáma bin Ládin míří na plátna kin

Usáma bin Ládin míří na plátna kin | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Držitelka Oscara Kathryn Bigelow má jasno o svém novém projektu.

...aneb ještě jednou o politice. Na následujících řádcích se vám pokusíme blíže přiblížit to, co jsme letmo nakousli už v tematickém článku o politických thrillerech. Pokud jste se v poslední době zrovna nevrátili z nějaké jiné planety, jistě jste zaznamenali informaci o smrti Usámy bin Ládina. Odhlédněme teď od všemožných konspiračních teorií o tom, že si celou zprávu mohly Spojené státy vymyslet a upřeme pozornost směrem k Hollywoodu, konkrétně k režisérce Kathryn Bigelow. Ta na loňském udílení Oscarů vypálila se svým Smrt čeká všude všem rybník a od té doby pilně přemýšlí o svém dalším projektu.

V úvahu doposud připadaly dvě varianty: jednak drogové drama Triple Frontier, u nějž se v souvislostí s hlavní roli vážně spekulovalo o Tomu Hanksovi a jednak snímek s prozatím pracovním názvem Kill Bin Laden. Na obou projektech s Bigelow spolupracoval (tedy k oběma sepsal scénář) scenárista Smrt čeká všude – Mark Bowl. Původně měl dostat přednost Triple Frontier (začátek natáčení byl naplánován na druhou polovinu letošního roku), nicméně vzhledem k aktuálním událostem – a tedy i většímu komerčnímu potenciálu – dostal přednost snímek mapující osudy komanda, jež se zasloužilo o zabití jedné z nejhledanějších osob na světě..

Důležité je také zmínit fakt, že scénář byl samozřejmě hotový ještě před onou klíčovou událostí a původně v něm lov na Bin Ládina neměl být úspěšný. V nejbližších dnech se ale začne lehce přepisovat do podoby, která odpovídá nedávné realitě. A na závěr ještě jedna důležitá věc – Kill Bin Laden (není vyloučeno, že název se nakonec ještě změní) už má obsazenou první hereckou tvář. Jednoho z ústředních členů americké vojenské jednotky si zahraje Joel Edgerton, jenž se objevil např. v Sejmi eso, Animal Kingdom či Králi Artušovi.



Galerie: 2

Usáma bin Ládin míří na plátna kin | Fandíme filmu Usáma bin Ládin míří na plátna kin | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest