Nedotknutelní: Chystá se americký remake

Nedotknutelní: Chystá se americký remake | Fandíme filmu
Režisér Bridesmaids nahání Colina Firtha a připravuje se na anglicky mluvenou verzi jednoho z největších letošních hitů.

Tenhle příběh moc dobře znáte. Američané remakují prakticky cokoliv. Když je nějaký film navíc úspěšný, zremakují ho tuplem. To je případ i nenápadných Nedotknutelných, francouzské hořkosladké komedie, jež celosvětově utržila skoro 409 milionů dolarů. A právem, protože se na snímek snáší chvála ze všech stran – ostatně i u nás si můžete přečíst nadšenou recenzi. Remakovat takový film se skoro nesluší, jenže za oceánem se na cizojazyčnou produkci prakticky nechodí (v USA film utržil nějakých 9 milionů), a tak studio Weinstein při pohledu na mezinárodní tržby cítí ohromný komerční potenciál.

Dojemná komedie vypráví příběh nevrlého bílého boháče, který je následkem zranění upoután na kolečkové křeslo a nečekaně se spřátelí se svým ošetřovatelem – problémovým černým mladíkem z ulice. Jeden druhého toho samozřejmě mnoho naučí a změní si navzájem život k lepšímu. Jak sami vidíte, látka je pro hollywoodskou továrnu na sny jako stvořená. Dobrou zprávou je, že když už se musí dělat remake, napíše ho a natočí Paul Feig, který na sebe loni upozornil „dámskou“ komedií Bridesmaids, nicméně to, že dokáže napsat uvěřitelné komediální postavy, dokázal už v perfektně vyváženém seriálu Machři a šprti, který odstartoval kariéru Jamese Franca, Jasona Segela a Setha Rogena.

Kolem hlavní role krouží Colin Firth, ošetřovatele by si rád zahrál Chris Tucker. Firth je samozřejmě vynikající volbou, tam není co řešit, nicméně daleko větší obavy bych měl z Chrise Tuckera. Nechci nijak zpochybňovat jeho komediální nadání, ostatně žádný jeho stand-up jsem nikdy neviděl, nicméně kdy naposledy pořádně hrál? V Jackie Brown? Další vývoj budeme samozřejmě sledovat a mezitím jsme zvědaví na váš názor: Odpustíte američanům jejich remake? Nebo by si měli pustit originál?

Zdroje: Variety, Blackfilm

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest