Top Gun: Dvojka asi nebude, jednička ve 3D příští rok

Top Gun: Dvojka asi nebude, jednička ve 3D příští rok | Fandíme filmu
Letošní nečekaná smrt režiséra Tonyho Scotta mimo jiné způsobila, že přípravy pokračování akčního hitu Top Gun byly zastaveny.

Režisér Tony Scott je po smrti a momentálně se zdá, že podobně je na tom i sequel Top Gunu. Není tomu tak dlouho, co se všichni zainteresovaní velmi nadšeně vyjadřovali ohledně možného návratu Mavericka na plátna kin. Povedených akčních snímků o bojových stíhačích zas tak moc není, tudíž se znovuoživení studenoválečně laděné pecky zdálo jako celkem dobrý nápad. Důvody ke znepokojení, že pokračování bude pouze parazitovat na všeobecně známém titulu, se rozplynuly po potvrzení Scottova návratu na režisérskou židli. Produkovat se chystal hitmaker Jerry Bruckheimer a o scénář se měl postarat Peter Craig, který je zodpovědný za parádní Město Bena Afflecka. V současné době se ovšem zdá, že Tom Cruise (Jack Reacher, Oblivion) se asi do kokpitu stíhacího letounu znovu nepodívá, protože smrt legendárního tvůrce asi nadobro pohřbila veškeré naděje. Na jednu stranu je to asi škoda, leč je pravdou, že si to bez Scotta ani já neumím představit. Možná je lepší nechat duo Maverick / Iceman létat pouze v odlehčeném duchu osmdesátých let.

Nicméně, američtí diváci si budou moci přece jenom ještě jednou užít Top Gun na velkém plátně. Chystá se totiž re-release 3D verze snímku z roku 1986. Post-konverze by měla být brzy hotova a opětovná premiéra vylepšené akční klasiky byla stanovena na únor 2013. V Čechách na tuto libůstku můžeme asi zapomenout, ale třeba distributor zase jednou příjemně překvapí. Pro milovníky nostalgie přikládáme upoutávku k připravované 3D verzi.

Trailer - Top Gun

Zdroje: Collider, TheNewYorkTimes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest