Twilight sága: Rozbřesk - 2. část: Zámoří srší chválou

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část: Zámoří srší chválou | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Je závěrečná část nejzdařilejší? Co prozradila Stephenie Meyer o budoucnosti? A k tomu třináctka nejnovějších videí.

V zahraničí vidělo Rozbřesk 2 prvních pár kritiků a ačkoliv všichni dávají jednoznačně najevo, že o sérii nemají valné mínění, zároveň se do jednoho shodují na tom, že závěrečný díl je až překvapivě zdařilý. A že by měli být do sytosti spokojeni všichni věrní fanoušci, to je ta nejmenší pochvala! V sérii se prý poprvé také konečně něco děje, objevuje se humor, občas náznaky skutečných emocí a v závěru i víc násilí, než bychom se odvažovali doufat. No Rotten Tomatoes má snímek po prvních šesti hodnoceních dokonce 100%!

Při příležitosti premiéry nás samozřejmě čeká také spousta rozhovorů a tiskovek, přičemž nejzajímavější by pro fanoušky mohlo být to, co má na srdci autorka předlohy Stephenie Meyer. Ta potvrdila, že v závěru filmu stoprocentně došlo k určitým změnám oproti předloze. Nejsou však nijak zásadní, šlo hlavně o to, že pro filmové plátno musely být jednotlivé situace poněkud vizuálnější, a také jako diváci sledujeme věci, které Bella jen těžko mohla vidět, maximálně u nich mohl být někdo z jejích spojenců. Zdaleka nejtěžší z celé adaptace bylo důvěryhodné ztvárnění Belliny dcery Renesmee. Její představitelka totiž musí působit uvěřitelně ve chvílích, kdy má postava vést s rodiči sofistikované rozhovory. Proto produkce najala herečku (Mackenzie Foy) malinko starší, než je postava v předloze, a když bylo potřeba, omladili ji pomocí digitálních triků a performance capturingu.

Co se týče nějakých dalších románů, byla Stephenie Meyer dost kryptická. Původně prý měla naplánovaný další vývoj děje na několik knih dopředu, nicméně co přesně se s těmi dalšími knihami stalo, to už neuvedla. Pouze připustila, že dalších románů z téhož světa se dočkáme, a že se nikdy nemá říkat nikdy, takže je klidně možné, že se jednou vrátí i k postavám ze současné série. Něco blíže nespecifikovaného momentálně píše, nicméně to jde velice pomalu, protože se jí nejlépe píše v noci, jenže to teď musí spát, jelikož ráno musí brzy vstávat s malými dětmi. Když byla dotázána, zda by svůj svět dokázala propůjčit nějakým jiným autorům (potenciálně tedy i scenáristům?), tak uvedla, že zatím si to nedokáže představit, nicméně do budoucna takovou možnost opět zcela nevylučuje.

A to je prozatím ze světa Twilightu vše. Těšte se na recenzi, a než se jí dočkáte, můžete si pustit ještě třináct nejnovějších promovideí (featurette, klipy, spoty) a v galerii si prohlédnout nejnovější plakáty.

Rozbřesk: Poslední nálož videí

 

Zdroje: Rotten Tomatoes, Collider, Indie Wire, IMP Awards

Galerie: 4

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část: Zámoří srší chválou | Fandíme filmu Twilight sága: Rozbřesk - 2. část: Zámoří srší chválou | Fandíme filmu Twilight sága: Rozbřesk - 2. část: Zámoří srší chválou | Fandíme filmu Twilight sága: Rozbřesk - 2. část: Zámoří srší chválou | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest