Legendární Jane Fonda převzala filmovou cenu během zatýkání

Legendární Jane Fonda převzala filmovou cenu během zatýkání | Fandíme filmu
Pravidelným demonstrováním se Fonda snaží upozornit na problémy spojené se změnami klimatu. Filmové ocenění převzali také další umělci.

Legendární herečku Jane Fonda asi většině čtenářů není třeba dlouze představovat. Za svoji kariéru byla sedmkrát nominována na Oscara, z toho dvakrát sošku získala. Proslavily ji snímky jako Barbarella, Štvanice, Koně se také střílejí, Návrat domů, Elektrický jezdec nebo Na Zlatém jezeře. V posledních letech válí v komediálním seriálu Grace a Frankie. V poslední době si vedle herectví našla ještě jednu zálibu. Pravidelně se každý pátek ve Washingtonu účastní ekologických demonstrací a už tři týdny po sobě byla zadržena a obviněna z přestupků nepovoleného shromažďování, zabírání veřejného prostranství a obtěžování. Herečka se hodlá demonstrací upozorňujících na problémy spojené s klimatickými změnami účastnit do té doby, dokud jí to pracovní rozvrh dovolí.

Kuriózní je, že právě v době demonstrace probíhalo předávání Britannia Awards, které rozdává losangeleská odnož britské filmové společnosti BAFTA. Herečka se tedy nemohla osobně účastnit převzetí a místo toho ceremoniál nabídl střihové video, které kombinovalo hereččino předtočené poděkování a její děkovačku během samotného zatýkání. Video si můžete přehrát níže. Fonda dostala cenu za výjimečnost ve filmu, Jackie Chan za celosvětový přínos zábavnímu průmyslu, Jordan Peele za režii, Phoebe Waller-Bridge pro britského umělce roku, Steve Coogan za komedii a Norman Lear za výjimečnost v televizi.

Zdroj. Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest