Star Wars: Epizoda VII má scenáristu

Star Wars: Epizoda VII má scenáristu | Fandíme filmu
Disney najal talentovaného autora, který připravil základní koncept chystaného pokračování, jež by mělo přímo navázat na původní trilogii. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Disney oficiálně potvrdil, že Michael Arndt napíše kompletní scénář k filmu. Což je skvělá zpráva, protože Arndt prokázal, že umí psát jak intimní momenty (Malá Miss Sunshine), tak inteligentní pokračování blockbusterových sérií, které dokáže stát na vlastních nohou i těžit z bohaté minulosti série (Toy Story 3). Zdroj: StarWars.com

Od té doby, co Disney koupil LucasFilm a začal chystat další epizodu Hvězdných válek, se objevila celá řada spekulací o ději, obsazení i možném režisérovi a určitě si všechny drby v nejbližší době shrneme. Teď se konečně objevila jedna malinko solidnější zpráva. Disney podle všeho najal Michaela Arndta, aby pro sedmou epizodu připravil základní koncept. Arndt v těchto dnech odevzdal hotový čtyřicetistránkový nástřel a následně má velkou šanci, že napíše i kompletní scénář, nebo bude minimálně jedním z členů kreativního týmu.

Arndt má zatím naprosto famózní filmografii. Za svůj první scénář, Malou Miss Sunshine, dostal Oscara, za Toy Story 3 na něj byl nominován. Momentálně se podle jeho scénářů natáčejí Hunger Games 2 a sci-fi Oblivion, do budoucna chystá ještě doposud nepojmenovanou pixarovku Petea Doctora, která se bude „odehrávat v lidské mysli“. O ději zatím neví nic podrobného, ale zatím to vypadá, že Disney chce ve filmech za každou cenu starého Luka, Leiu a Hana Sola. Studio se intenzivně snaží podepsat především Marka Hamilla (Skywalker), zatímco Harrison Ford a Carrie Fisher již dříve v médiích uvedli, že by o zopakování svých rolí stáli.

Jak už bylo řečeno, o režisérech se doposud vedli pouze spekulace, nicméně server Vulture, který vypátral scenáristu Arndta, dále tvrdí, že čtyřicetistránkový koncept dostanou na stůl všichni „velcí“ režiséři jako Spielberg, Abrams nebo Bird. A i když Disney snad ani nedoufá, že by někoho takového pro další epizodu dokázal podepsat, rozhodně by byl hřích se nejtalentovanějších režisérů alespoň nezeptat.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest