Recenze: Holky na tahu

Recenze: Holky na tahu | Fandíme filmu
Trojice Kirsten Dunst, Isla Fisher a Lizzy Caplan chce společně zapařit na svatbě své spolužačky. Stojí to za návštěvu kina? 

Bláznivá romantická komedie Ženy sobě byla v loňském roce obrovským hitem a dalo se očekávat, že se ještě nějaké dámské jízdy brzy dočkáme. Debutující režisérka Leslye Headland se rozhodla vzít odpovědnost na svá bedra a natočila snímek Holky na tahu. Sázka na zavedené a v nedávné minulosti mnohokrát viděné schéma se tentokrát nevyplatila. Nepomohl eRkovový rating ani hvězdné obsazení. Výsledek je naprosto tristní a s čistým svědomím mohu říci, že letos jsem v kině horší snímek neviděl.

Zápletka je sice jednoduchá, ale to nemusí být nutně na škodu, pokud tvůrci dokážou diváka zaujmout nějak jinak. Příběh se zaměřuje na tři dlouholeté kamarádky, které se dozvědí, že se jejich bývalá korpulentní spolužačka bude vdávat. Pocity křivdy a hněvu jsou vcelku pochopitelné, protože životy našich hrdinek se nevyvíjí právě zamýšleným způsobem. Dobromyslná nevěsta se navíc rozhodne, že ze středoškolských "kamarádek" udělá družičky, které mají mimo jiné uspořádat rozlučku se svobodou - v tomto případě spíše předsvatební večírek. Party se však zvrhne v sérii trapných, nevtipných a nevkusných situací, jež barvitě ilustrují absolutní scénáristickou bezradnost.

Nečekejte žádnou Pařbu ve Vegas nebo něco podobného. Po většinu času budete sledovat idiotské a mimózní hlášky Isly Fisher, vyhulený výraz Lizzy Caplan a extrémně ublížený obličej Kirsten Dunst. Především přítomnost poslední jmenované dámy je překvapením, poněvadž její ambice sahají určitě mnohem výš. Slečny jsou degradovány na hloupoučké a bezmocné fifleny, jež si nejsou schopny uvědomit, že si za všechna životní příkoří mohou samy. Paradoxně divák má jasno během pěti sekund, protože "kravky ze střední" pouze chlastají, hulí, berou široké spektrum drog, lžou, pomlouvají, nadávají, zvrací a v pauzách brečí a dumají nad otázkou, proč je nikdo nemá rád. Vskutku zvláštní, že se jim nedostává životního štěstíčka. Vše zachyceno naprosto prostoduše, nezajímavě a mnohdy i nesouvisle.

Muži nejsou ve filmu podstatní, přičemž jejich vykreslení je též jednorozměrné a zjednodušené. Nad motivacemi postav zůstává čas od času rozum stát, protože absurdita některých scén je nevídaná. Podobně zmatené jsou i dialogy, jelikož většinu času je alespoň jedna z postav namol či zdrogovaná, tudíž v replikách se brzo začnete ztrácet a vpravdě je to stejně jedno, neboť nic konstruktivního vám neunikne. Občas sice vysvitne jiskřička naděje, zejména v případech, kdy se Dunst s Caplan pokouší o herectví (momenty introspekce a sebereflexe postav), leč snažení je ihned spláchnuto nějakou rádoby humornou hláškou.

Verdikt

Nevidím jediný důvod, proč na tuto "skoro" komedii chodit do kina, vyjma možnosti, že chcete pořádně potrestat svého partnera / partnerku. To raději běžte někam do klubu, kupte si láhev vodky, dvě extáze, šplapku či striptéra a pak po několika hodinách zábavy začněte přemítat nad svým životem a budoucností. Užijete si nepoměrně více zábavy a velmi pravděpodobně si toho druhý den nebudete moc pamatovat, tudíž vás nově nabytá zkušenost nebude strašit ve snech - na rozdíl od (ne)kvalit Holek na tahu.

Naše hodnocení
2/10

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest