American Assassin - Z Chrise Hemswortha je regulerní hvězda

American Assassin - Z Chrise Hemswortha je regulerní hvězda | Fandíme filmu
"Thor" dostal tučnou nabídku na roli v chystaném špionážním thrilleru a definitivně tak potvrdil svůj hvězdný status.

S agenty se v poslední době roztrhl pytel. Do kin míří výroční Bond, nedávno jsme viděli nástupce Jasona Bournea, Tom Cruise s představí jako Jack Reacher, z Chrise Pinea bude Jack Ryan, špionáž chystají Doug Liman i Anton Corbijn. Co jednotlivé agenty spojuje? Všichni vycházejí z knižní předlohy. A jinak tomu nebude ani u snímku American Assassin (česky kniha vyšla pod názvem Americký zabiják), která patří do jedenáctidílné série o agentu Mitchi Rappovi, kterého vymyslel spisovatel Vince Flynn.

Mladé studio CBS Films chtělo původně natočit ze série úvodní knihu Consent t Kill, ale po nějakém čase vyšlo najevo, že chystaný Americký zabiják bude všem dosavadním knihám předcházet a vysvětlí, jak se z Rappa vlastně stal agent. To je pro nastartování série ideální výchozí bod, navíc můžete najmout mladšího herce, který je teoreticky levnější a mohl by vydržet víc dílů. Snímek měl nejprve natočit Ed Zwick, jenže ten dostal nabídku natočit The Great Wall, a tak projekt opustil. Malinko kuriózní na tom je, že The Great Wall byla kvůli potížím s počasím a nedostatku financování neustále odkládána, takže Zwick nakonec utekl i od ní a teď by měl podle všeho točit snímek Pawn Sacrifice – životopisné drama z šachistického prostředí s Tobeym Maguirem.

Zwick tak pod filmem zůstal podepsán pouze jako spoluautor první verze scénáře, kterou připravil společně s Marshallem Herskovitzem (Poslední samuraj, Traffic – Nadvláda gangů). Když pánové odešli, převzal po nich scenáristické povinnosti neznámý Mike Finch. Režie se nově ujal Jeffrey Nachmanoff, který na sebe upozornil především teroristickým dramatem Zrádce, ale podílel se také na přípravě seriálu Homeland a scénáři Schwarzeneggerovy novinky The Last Stand.

Do hlavní role agenta Rappa si studio vyhlédlo Chrise Hemswortha, ze kterého rychle roste velká star. Jeho první větší filmy – Cabin in the Woods a Red Dawn – ležely dlouho „v trezoru“, ale mezitím se stačil proslavit díky Thorovi a Avengers, a pak už to jelo: Sněhurka a Lovec, chystané Rush Rona Howarda a do budoucna by měl mladý Hemsworth spolupracovat dokonce i se samotným Stevenem Spielbergem, na sci-fi Robopocalypse. Rappova nadřízeného by si měl zahrát Bruce Willis.

A o co v prvním díle zamýšlené série kráčí? Mitch Rapp je zdánlivě obyčejný americký student a sportovec, který se nijak zvlášť nezajímá o politiku a mezinárodní dění. Jenže když teroristé pošlou k zemi letadlo s pětatřiceti jeho spolužáky a snoubenkou, stává se z něj naštvaný a vykořeněný muž, který se nechá naverbovat do přísně tajné jednotky CIA, vyčleněné na černé operace, mimo oficiální záznamy, která se má soustředit na potírání islámského terorismu ve světě. Rapp nejprve vypátrá výrobce bomby, která zničila letadlo jeho milé a následně ho stopa vede do Bejrútu. To však netuší, že na něj nepřátelé chystají past. Mladý agent tak bude potřebovat veškeré své schopnosti, aby ve válkou zmítaném městě plném teroristických frakcí přežil.

Zdroje: Collider, Deadline, Deadline II, Deadline III, BB Art, Variety

Velká čínská zeď

17.02.2017 | USA, Kanada, Hong Kong, Čína, Austrálie
Akční, Dobrodružný, Fantasy, Thriller, Mysteriózní
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest