Avengers: Čekají nás dva animované celovečeráky

Avengers: Čekají nás dva animované celovečeráky | Fandíme filmu
Marvel nedělá jenom hrané filmy.

Ve čtvrtek začal newyorský Comic Con – druhá nejvýznamnější akce tohoto typu, hned po Comic-Conu v San Diegu. Během následujících dní tak čekejte příval komiksových (a obecně žánrových) novinek, které vám budeme postupně servírovat. A proč nezačít novinkou zdaleka nejkomiksovější – animovanými filmy. Některé čtenáře to možná překvapí, nicméně Marvel vedle plánování obřího filmového universa stíhá vyrábět také animáky. Pravidelně samozřejmě běží nejrůznější seriály, nicméně zhruba jednou do roka se objeví také celovečerní animovaný film. Taková produkce samozřejmě míří rovnou na DVD/Blu-ray/VOD (Video On Demand, čili internet) a v tržbách se může jen těžko měřit s hranými filmy, nicméně náklady nejsou nijak astronomické, a navíc podobné filmy pomáhají „vychovávat“ mladší diváky, a tak se nakonec jedná o celkem zajímavý byznys.

V roce 2013 se na nás chystají animované snímky hned dva. Prvním z nich je animé Iron Man: Rise of Technovore, ve kterém se Iron Man utká s Ezekielem Stanem, tvůrcem nové biotechnologie, která je pokročilejší, než Iron Manova zbroj. Stane provede několik teroristických útoků a shodí je na Iron Mana, který musí očistit své jméno. V patách mu však jsou agenti SHIELDu – War Machine, Hawkeye, Black Widow, Nick Fury a Punisher. Film natočil Hiroshi Hamasaki (seriály jako Shigurui nebo Texhnolyze) a napsal Brandon Auman (seriály The Avengers: Earth’s Mightiest Heroes a Iron Man: Armored Adventures).

Druhým snímkem je Iron Man & Hulk: Heroes United, který působí dojmem, jako by se inspiroval kamarádstvím, které si vypěstovali Tony Stark a Bruce Banner v hraných Avengers, protože v animáku spojí síly právě Iron Man a Hulk. Dva vědci z HYDRY se pokusí nabít Starkův obloukový reaktor Hulkovou gamma energií a nechtěně tak vytvoří Zzzaxe, příšeru vytvořenou z čiré elektřiny, která se pokusí způsobit celosvětový blackout. Je na našich hrdinech, aby ho zastavili, jenže v cestě jim stojí Abombination, Wendigové a hromada robotů. Starka namluví Adrian Pasdar (Nathan z Heroes) a vypadá to, že minimálně produkovat by měl komiksový veterán Jeph Loeb. Následují trailery na oba dva chystané filmy.

 

Dvě upoutávky

 

Zdroje: CBM I, CBM II, Marvel

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest