WikiLeaks: Sherlock a RoboCop na palubě?

WikiLeaks: Sherlock a RoboCop na palubě? | Fandíme filmu
Dočkáme se hvězdně obsazeného dramatu o nedávném skandálu společnosti WikiLeaks?

Studiem DreamWorks připravovaný film o aféře neziskové mediální společnosti WikiLeaks je obestřen tajemstvím, avšak pár informací již prosáklo na povrch. Režie by se měl ujmout Newyorčan Bill Condon (Dreamgirls, Twilight sága: Rozbřesk 1,2), přičemž s klíčovou postavou Juliana Assange, zakladatele WikiLeaks, byl dlouho spojován Jeremy Renner (Avengers, Jeníček a Mařenka: Lovci čarodejnic). Avšak dle serveru Deadline se situace změnila a právě probíhají rozhovory s Benedictem Cumberbatchem (seriál Sherlock, Hobit), nicméně dohoda zatím rozhodně podepsána nebyla. Navíc by se v připravovaném snímku mohl představit i stále populárnější Joel Kinnaman, na něhož se moc těšíme v Padilhově verzi RoboCopa.

Děj by měl přirozeně sledovat kontroverzní kauzu, jež plní stránky novin ještě dnes. Scénář sepisuje Josh Singer, což je především seriálový scénárista, na základě dvou knih, na něž vlastní DreamWorks práva - WikiLeaks: Inside Julian Assange’s War On Secrecy od Davida Leigha a Lukea Hardinga a Inside WikiLeaks: My Time With Julian Assange At The World’s Most Dangerous Website, kterou napsal Daniel Domscheit-Berg.

Nejedná se o jediný pokus o rekonstrukci událostí nedávno minulých. Podobně laděné projekty chystají i HBO a studio Universal.

Zdroje: Deadline, SlashFilm

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest