Warner Bros. opouští po skandálu jeho šéf

Warner Bros. opouští po skandálu jeho šéf | Fandíme filmu
Kevin Tsujihara už dál nebude v čele, studio čeká hledání nové vůdčí osobnosti.

Společnost Warner Bros. patří k největším hráčům ve filmové a televizní branži. A velký podíl na tom má i Kevin Tsujihara. Ten ve firmě působí už několik desítek let a v roce 2013 se ujal postu prezidenta, nicméně i on se stal součástí vlny sexuálních skandálů. Podle dostupných informací totiž protlačoval do filmů herečku Charlotte Kirk, se kterou měl mít intimní vztah a to se samozřejmě nesetkalo se zrovna pozitivními reakcemi (Tsujihara je navíc ženatý).

Sám Tsujihara se vyjádřil v tom smyslu, že případná pozornost, kterou by tahle aféra mohla přitahovat, by mohla společnosti uškodit a tak se pro odchod rozhodl sám (Tolik alespoň tvrdí oficiální verze). Jeho právník striktně odmítá, že pomáhal herečce k rolím, i když se informace o protežování objevily.

Šéf WarnerMedia, pod které Warner Bros. spadá, John Stankey k tomu dodal:

"Je v nejlepším zájmu WarnerMedia, Warner Bros., našich zaměstnanců a partnerů, aby Kevin odstoupil z pozice prezidenta Warner Bros.. Kevin v posledních 25 letech výrazně přispěl k úspěchu studia a za to jsme mu vděční. Kevin nicméně uznal, že jeho chyby a nesoulad s očekáváním vedení společnosti by mohly mít dopad na schopnost společnosti pokračovat kupředu."

Jen pro zajímavost, Tsujihara byl prvním šéfem s asijskými kořeny, který stanul v čele velkého hollywoodského studia a pod jeho vedením vzniklo několik velmi úspěšných projektů, kdy asi nejvýraznějšími jsou ty, které jsou součástí DC universa nebo Fantastická zvířata.

Pokud jde o Kevinova nástupce, ten zatím oznámen nebyl.

Zdroj: THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest