Hobit: Rozdělení na tři filmy se nejspíš dočkáme

Hobit: Rozdělení na tři filmy se nejspíš dočkáme | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Jackson se mermomocí chce vrátit do Středozemě, intenzivně vyjednává se studiem. AKTUALIZOVÁNO o dvě nové fotky

AKTUALIZACE: Do galerie přibyly dvě nové fotky z magazínu Empire (Zdroj: ComicBookMovie)

Peter Jackson nedávno začal naznačovat, že při filmování Hobita pořídil tolik materiálu, že kdyby ještě pár minut přitočil, měl by dost stopáže hned na tři filmy. Teď se Hollywood Reporteru podařilo zjistit, že opravdu probíhají intenzivní jednání a studio je myšlence tří filmů nakloněno (ještě aby nebylo). Vše záleží prakticky jenom na finančních kalkulacích. Jackson by kvůli roztažení knihy na tři filmy potřeboval další dva natáčecí měsíce, bylo by nutné znovu podepsat smlouvu s některými herci a údajně by také bylo nezbytné dořešit nějaké detaily, co se týče autorských práv. Z toho se dá usuzovat, že třetí film by byl asi opravdu zamýšlen jako spojnice mezi Hobitem a LOTRem.

Těžko říct, co si o celé záležitosti vlastně myslet. Na jednu stranu je fajn, že jde o Jacksonovu inciativu a ne nějaké tlaky studia, a pokud by se všechny tři filmy vydařily, pro fanoušky jedině dobře. Jenže je třeba brát v potaz, že Hobit je krátká kniha a dodatky k Pánovi prstenů (na které také filmaři mají práva) mají jen nějakých 120 stránek. Už roztahování na dva celovečerní filmy je možná až příliš velikášské, přínos třetího filmu je pak vyloženě sporný. Jakási směsice odřezků z Hobita a Tolkienových poznámek pod čarou v kombinaci s filmařskou invencí nepředvídatelné úrovně? To je možná až zbytečný vabank s Jacksonovou dobrou pověstí. Je někdo z našich čtenářů dost velký Tolkienolog, aby dokázal vylovit z paměti, zda se v době mezi Hobitem a LOTRem udála ve Středozemi nějaká dostatečně dramatická událost, aby to vydalo na zápletku filmu? Wikipedia uvádí několik zajímavých samostatných událostí, ale že by v nich byl na první pohled patrný nějaký spojitý příběh, to se říct nedá.

Galerie: 2

Hobit: Rozdělení na tři filmy se nejspíš dočkáme | Fandíme filmu Hobit: Rozdělení na tři filmy se nejspíš dočkáme | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest