Chystá se 6 různých filmů o klucích zatopených v thajské jeskyni

Chystá se 6 různých filmů o klucích zatopených v thajské jeskyni | Fandíme filmu
U.S. Air Force Capt. Jessica Tait 353rd Special Operations Group Public Affairs / Public domain
Mezi zájemci o látku je i Jon M. Chu, režisér G.I. Joe 2.

Skutečné příběhy filmaře vždy přitahovaly. Pokud se na ně soustředí velká mediální pozornost, platí to dvojnásob. V posledních letech jsme se dočkali filmů o zavalených hornících v Chile, o tsunami v jihovýchodní Asii, o 11. září atd. Letos nás média neúnavně masírovala příběhem chlapců zatopených v jeskyni v Thajsku. Připomínáme, že dvanáct malých fotbalistů vyrazilo společně s trenérem na výlet do jeskyně Tham Luang. Tam je zaskočily přívalové deště a odřízly jim cestu ven. Rozjely se komplikované záchranné operace, kterých se účastnili experti ze všech možných koutů světa (včetně Česka) a při zásahu zahynul jeden příslušník thajských Navy SEALs. Všechny chlapce i trenéra se podařilo zachránit. V podzemí strávili 18 dní.

Podrobnosti jste pravděpodobně sledovali v médiích, a pokud ne, detailně vám je představí jeden z chystaných snímků. Thajské ministerstvo kultury informuje, že ví o jednom thajském a pěti mezinárodních projektech, které chtějí události zmapovat. Všechno samozřejmě nemají být velkolepé blockbustery, o látku mají zájem i dokumentární štáby a další menší produkce. Thajské ministerstvo kultury se rozhodlo ustanovit speciální komisi, která bude dohlížet na to, aby byly události zachycené věrně, aby nebyla porušována práva zúčastněných osob a aby Thajsko bylo vykreslováno v dobrém světle. Stejně tak má komise zajišťovat, aby filmaři neměli negativní dopad na natáčecí lokace.

Mezi subjekty, které mají zájem je například americká společnost Pure Flix, která se zaměřuje na natáčení propagandistických křesťanských filmů. Okamžitě se objevily obavy, že se společnost bude snažit do příběhu nacpat figuru bílého spasitele. Na to zareagoval režisér Jon M. Chu (série Let's Dance, G.I. Joe 2 a aktuální hit Šíleně bohatí Asiati), který na Twitteru vzkázal, že nenechá Hollywood, aby příběh obílil. Oznámil tedy, že připravuje se společností Ivanhoe Pictures o chlapcích vlastní film. Asi hodinový dokument o záchranné operaci už uvedla stanice Discovery a snímek chystá také společnost DeWarrenne Productions, vedená irsko-thajským producentem a režisérem Tomem Wallerem. Toho na příběhu fascinuje to, že chlapci vlastně vůbec netušili, že je sleduje celý svět. Když je záchranáři konečně dostali ven, tak předpokládali, že prostě nasednou na svoje kola a budou muset šlapat domů.

Nikde není dáno, že vznikne všech šest filmů, popřípadě, že se o nich vůbec dozvíme, pokud půjde o malou, neanglickou produkci. Nicméně v nějaké podobě se příběhu zachráněných chlapců v kinech nebo v televizi prostě dočkáme.

Zdroje: Wiki, Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest