Bubeník a princezna: Co to je a kde se tenhle český bizár vzal

Bubeník a princezna: Co to je a kde se tenhle český bizár vzal | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 14 obrázků
Podívejte se na opravdu divný trailer a podívejte se s námi téhle záhadě blíže na zoubek.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

V posledních dnech vzbudil na internetu pořádné halo trailer na chystaný snímek Bubeník a princezna. Má se jednat o českou animovanou pohádku, která by měla dorazit do kin letos na podzim. Trailer vypadá zoufale hnusně a celý snímek působí jako nějaký divný vtip.

Trailer vypadá, jako by byl dělaný v enginu počítačové hry. A to tak zhruba dvacet let staré. Jednotlivé postavy a objekty (které vypadají hrozně) jsou divně zasazené do krajiny (která vypadá hrozně), animace je zvláštní a kamera jakbysmet. A to se bavíme jen čistě o technickém provedení. Obsah je taky naprostý bizár. Chvílemi se snímek snaží tvářit jako klasická pohádka, jindy jako „cool“ postmoderní pohádkový příběh ala Shrek a nakonec postavy promlouvají přímo k divákovi. Jako by celý snímek byl nějak hrozně meta nebo byly záběry vytvořené pouze pro trailer. V traileru hraje otravná rocková písnička a lákadly má být, že ve filmu hrají Karel Gott, a že 4% z každé vstupenky jdou na charitu. Existuje ještě anglická verze traileru, která je kratší a není v ní scéna s Gottem.

Ve snímku by měli vedle Gotta postavy dabovat také Tonya Graves (ta jen v anglické verzi), Jakub Kohák nebo Jiřina Bohdalová. Tvůrci tvrdí, že celý projekt stál 82 milionů korun, že bude uvedený na řadě mezinárodních trhů, a že se premiéry dočkáme letos v listopadu. Unie Filmových distributorů nicméně v současné době snímek v rozpisu nemá. V rozhovoru pro Seznam tvůrci po vypuštění traileru řekli, že negativní odezvu čekali, a že jde o součást reklamní kampaně. Chtěli na sebe upozornit, údajně nejde o finální podobu produktu. Zároveň se rozpovídali o negativní české povaze, která věčně kritizuje, zatímco oni chtějí prostě jen přinášet radost a smích. Snímek vyrobený v anglické koprodukci by měl vstoupit do kin také ve 3D.

Osobně se domnívám, že vyrábět počítačem animované filmy v českém prostředí je šílenství. Máme tu loutkářskou tradici, občas se objeví vizuálně specifický snímek jako Alois Nebel, ale výroba renderovaných animáků je prostě drahá. Ty nejlevnější hollywoodské produkce začínají někde na 70 milionech i takový francouzský Asterix a sídliště bohů stál 31 milionů EUR. Hurvínek a kouzelné muzeum stál údajně asi 6 a půl milionu EUR a začíná zahraniční konkurenci vzdáleně připomínat. V dohledné době prostě nemá podobné zahrávání význam. Na druhou stranu, třeba takoví Lichožrouti možná nejsou vizuálně světová extratřída, ale pořád vypadají o několik úrovní lépe, než Bubeník a princezna, a to podle dostupných informací stáli 40 milionů.

Nejstarší zmínka, kterou se mi o snímku podařilo najít, je ze 17. dubna, kdy byl projekt aktualizován na IMDb. Na IMDb PRO je mimochodem (alespoň v tuhle chvíli) uvedeno, že projekt stál 100 Kč. To je vlastně mnohem uvěřitelnější, než těch 82 milionů… První zpráva v médiích se objevuje o měsíc později, když se mluví o tom, že roli pro film dabuje Gott a objevují se první informace. Následně proběhla prakticky bez povšimnutí tiskovka na festivalu v Karlových Varech a teprve s uvedením traileru začátkem srpna se začaly objevovat informace ve větším měřítku.

Další kapitola »

Galerie: 15

Bubeník a princezna: Co to je a kde se tenhle český bizár vzal | Fandíme filmu Bubeník a princezna: Co to je a kde se tenhle český bizár vzal | Fandíme filmu Bubeník a princezna: Co to je a kde se tenhle český bizár vzal | Fandíme filmu Bubeník a princezna: Co to je a kde se tenhle český bizár vzal | Fandíme filmu Bubeník a princezna: Co to je a kde se tenhle český bizár vzal | Fandíme filmu Bubeník a princezna: Co to je a kde se tenhle český bizár vzal | Fandíme filmu Bubeník a princezna: Co to je a kde se tenhle český bizár vzal | Fandíme filmu Bubeník a princezna: Co to je a kde se tenhle český bizár vzal | Fandíme filmu Bubeník a princezna: Co to je a kde se tenhle český bizár vzal | Fandíme filmu Bubeník a princezna: Co to je a kde se tenhle český bizár vzal | Fandíme filmu Bubeník a princezna: Co to je a kde se tenhle český bizár vzal | Fandíme filmu Bubeník a princezna: Co to je a kde se tenhle český bizár vzal | Fandíme filmu Bubeník a princezna: Co to je a kde se tenhle český bizár vzal | Fandíme filmu Bubeník a princezna: Co to je a kde se tenhle český bizár vzal | Fandíme filmu Bubeník a princezna: Co to je a kde se tenhle český bizár vzal | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest