Strážci Galaxie 3: Opětovné najmutí Gunna je nepravděpodobné

Strážci Galaxie 3: Opětovné najmutí Gunna je nepravděpodobné | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
A nemáme očekávat, že by Disney v nejbližší době spolupracoval s Johnnym Deppem.

Asi není třeba opakovat, že Disney vyhodil režiséra Jamese Gunna po tom, co ultrakonzervativci vytáhli na světlo Gunnovy staré kontroverzní vtipy. Režisér se za ně několikrát během let omluvil, prokazatelně se změnil. Před časem se za něj postavilo kompletní obsazení Strážců Galaxie, které, podobně jako většina novinářské veřejnosti a fanoušků, má pocit, že by dávno „napravený“ režisér měl dostat druhou šanci. Hollywoodský zpravodaj Variety dokonce naznačoval, že podle některých indicií by ta druhá šance přijít mohla.

V dalším článku však Variety obrací. Podle nejnovějších zákulisních informací je šance na režisérovo opětovné zaměstnání prakticky nulová. Gunnovy vtipy zkrátka nejsou v éře #MeToo akceptovatelné a jsou v zásadním rozporu s Disneyho rodinnou image. Podle jednoho insidera má Disney vyšší standard než jiné filmové společnosti. Studio se nijak neobává podpory, kterou Gunnovi vyjádřili jeho herci. Většina z nich je pro další Strážce Galaxie vázaná smluvně, takže se k natáčení vrátit musejí, ať už se jim výměna režiséra zamlouvá nebo ne. Gunnovo vyhození bylo schválené šéfem The Walt Disney Studios Alanem Hornem, který se při svém rozhodování radil s vrchním šéfem The Walt Disney Company, Bobe Igerem.

Zajímavé je, že podle insiderů Disney údajně nevěděl o kontroverzních tweetech v době, kdy Gunna najímal. To zní dost neuvěřitelně. Že by si takhle velká společnost neprolustrovala mnohamilionového zaměstnance? Navíc nejde jen o Twitter. Gunn už se za svůj dřívější smysl pro humor omlouval v minulosti, takže jej propírala i klasická média, nejen ta sociální. Gunnův smysl pro humor byl navíc jasně patrný v jeho starších filmech, Disney nenajímal žádného Mirka Dušína a musel to vědět. Ale pojďme dál.

Pokud jde o Gunnovu náhradu, nejspíš se jí nestane nikdo ze současných režisérů Marvelu, ale někdo úplně nový. Disney je ochotný si na správného kandidáta počkat. Datum premiéry filmu nikdy nebylo nikdy oficiálně oznámeno, a tak studio nemá problém odložit začátek natáčení nebo i premiéru filmu, se kterou se předběžně počítalo na květen 2020.

V současné atmosféře můžeme podle insiderů očekávat, že Disney bude přísný na všech frontách. Například nemáme očekávat, že by v nejbližší době studio znovu spolupracovalo s Johnny Deppem, který v minulosti čelil obvinění z domácího násilí.

Zdroj: Variety

Galerie: 4

Strážci Galaxie 3: Opětovné najmutí Gunna je nepravděpodobné | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: Opětovné najmutí Gunna je nepravděpodobné | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: Opětovné najmutí Gunna je nepravděpodobné | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: Opětovné najmutí Gunna je nepravděpodobné | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest