Aquaman: První trailer dorazil přímo z Comic-Conu

Aquaman: První trailer dorazil přímo z Comic-Conu | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Delegace s Jasonem Momoou přivezla na Comic-Con první trailer z podvodního komiksového dobrodružství. Tak se na něj podívejte.

Aquaman na Comic-Conu nabídl první trailer, který dokáže zaujmout, ale určitě to není jednoznačné vítězství, o jaké by tvůrci stáli. Musí se nechat, že Aquaman je už na první pohled jiný a je ambiciozní. Určitě se nedrží superhrdinských škatulek a jak tvůrci uváděli v četných rozhovorech, daleko spíš připomíná sci-fi, než stereotypní komiksovky. Podvodní svět vypadá opravdu rozmanitě a rozsáhle, z filmu je cítit chuť po dobrodružství a skoro až nakažlivá chuť po životě.

Pak jsou tu ale také neduhy. A není jich málo. Dialogy místy tahají za uši. Nebo spíš často. To není nějaký heroický patos, který by byl u cesty hrdiny přijatelný. To jsou kýčovitá klišé a špatné fóry. „Ass whooping“ zní blbě i od Dwaynea „The Rocka“ Johnsona, který se jím s chutí ohání ve výrazně nadsazenějších filmech, a tady je vyloženě jako pěst na ucho. Velkým kamenem úrazu je pak podvodní svět. Všechno vypadá uměle. Často hodně uměle. Tu a tam vynikne alespoň zajímavá kompozice a výtvarný návrh, ale jindy jen sledujeme scény, které mají vypadat realisticky, ale nevypadají, protože triky tam prostě ještě nejsou. Nebo alespoň ne v tomhle případě.

Těžko říct, jak se triky zlepší do vánoční premiéry, zatím je hrozně vidět, že prakticky nic ve filmu není skutečné, a když už něco je, hrozně to potom se zbytkem traileru kontrastuje. Většina děje se také odehrává pod vodou, což ilustruje neustálé protažení zelenkavého filtru přes obraz. V součtu tak dostáváme poněkud uměle působící cosi, co svou nespoutaností dává vzpomenout na snímky jako Jupiter vychází či Valerian – V obou případech filmy, kde ambicím podrážel nohy naivistický scénář a až příliš velké měřítko, na které rozpočet prostě nestačil. V obou případech ale bylo cítit nadšení tvůrců pro věc a chuť posouvat hranice. A to je tady taky. Tak snad se z té chuti povede vyždímat co nejvíc.

V komiksech je Aquaman známý pod občanským jménem Arthur Curry, je synem lidského strážce majáku a šlechtičny z Atlantidy, bájné podvodní říše obývané mořským národem s nadlidskými silami. Díky královské krvi a dvojímu původu získává Arthur během dospívání schopnosti, které Atlanťany dokonce převyšují. Je dokonalý plavec, dokáže dýchat pod vodou a ovládat vodní živočichy. Díky dlouhým pobytům v hlubinách je zvyklý odolávat obrovským tlakům, takže je jeho tělo jen těžko zranitelné a vládne silou, která se blíží nejmocnějším superhrdinům v DC Universe.

Jeho trojzubec je mocná magická zbraň, která dovede zranit i ty nejmocnější protivníky. Na druhou stranu Aquaman při pobytu na souši postupně slábne a vždycky patřil mezi vysmívané hrdiny, díky nepraktickým schopnostem (komunikace s vodními tvory) a tak trochu zženštilému vzhledu. Moderní komiksy z něj však udělaly ošlehaného mořského vlka s harpunou místo useknuté ruky a složitou, zajímavou osobnost, která má komplexy z toho, že ji veřejnost nebere vážně. Kromě toho, že se Arthur stává během života králem Atlantidy a sedmi oceánů, je také jedním ze zakládajících členů Justice League. Aquamana ztvární Jason Momoa, jeho vytouženou Meru Amber Heard, dvorního rádce Vulka Willem Dafoe, záporáka Ocean Mastera Patrick Wilson. Režíruje James Wan, film má premiéru naplánovanou na 20.12. 2018.

Aquaman

21.12.2018 | USA, Austrálie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 7

Aquaman: První trailer dorazil přímo z Comic-Conu | Fandíme filmu Aquaman: První trailer dorazil přímo z Comic-Conu | Fandíme filmu Aquaman: První trailer dorazil přímo z Comic-Conu | Fandíme filmu Aquaman: První trailer dorazil přímo z Comic-Conu | Fandíme filmu Aquaman: První trailer dorazil přímo z Comic-Conu | Fandíme filmu Aquaman: První trailer dorazil přímo z Comic-Conu | Fandíme filmu Aquaman: První trailer dorazil přímo z Comic-Conu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest