Duna si vyhlédla představitele hlavní role, Paula Atreida

Duna si vyhlédla představitele hlavní role, Paula Atreida | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
V Duně Davida Lynch roli zastával Kyle MacLachlan. Teď se úlohy chopí výrazně mladší herec.

Dlouho režisér Denis Villeneuve mluvil o tom, že pořád není definitivně dané, že filmovou verzi Duny skutečně zrealizuje. Pak se objevily zprávy o tom, že se blíží preprodukce a teď už se rozběhl casting, takže na přípravách filmu se viditelně pracuje. Do hlavní role Paula Atreida si Villeneuve vyhlédl Timothéeho Chalameta, který na sebe aktuálně upozornil snímkem Dej mi své jméno. Paul Atreides je v předloze synem Leta Atreida, šlechtice, který je pověřený správou pouštní planety Arrakis, klíčového místa vesmíru, kde se těží vzácné koření. Dojde však k převratu a mladý Paul uniká do pouště, kde se stává vůdcem národa Fremenů, které později vede v povstání proti uzurpující rodině Harkonnenů. S postupem série se Paul mění v mesiášskou figuru, pozřenou svou vlastní velikostí.

Duna je sérií sci-fi románů od Franka Herberta. Ten první se odehrává ve vzdálené budoucnosti a vypráví příběh Paula Atreida, jehož rodina přijme kontrolu nad pouštní planetou Arrakis. Na té žijí obří červi, kteří vylučují vzácné koření, jež prodlužuje život a dává lidem psychické schopnosti, díky kterým je možné bezpečně pilotovat rychlé mezihvězdné lety. O kontrolu nad planetou je tak mezi urozenými rody enormní zájem. Paulova rodina je zrazena, a tak mladému šlechtici nezbývá než vést povstání původních obyvatel pouštní planety a získat nadvládu nad Arrakis zpět. Tématy románu jsou politika, náboženství a vztah člověka k přírodě. První knihu následovala celá řada pokračování, komiksů či videoher, takže chystané filmy a TV seriály budou mít odkud čerpat.

Zdroj: Deadline

Galerie: 4

Duna si vyhlédla představitele hlavní role, Paula Atreida | Fandíme filmu Duna si vyhlédla představitele hlavní role, Paula Atreida | Fandíme filmu Duna si vyhlédla představitele hlavní role, Paula Atreida | Fandíme filmu Duna si vyhlédla představitele hlavní role, Paula Atreida | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest