Joker: Phoenix oficiálně potvrzen, kdy a kde začne natáčení?

Joker: Phoenix oficiálně potvrzen, kdy a kde začne natáčení? | Fandíme filmu
Jokerův origin dostal od Warnerů konečně zelenou!

Dlouho se o tom mluvilo, spekulovalo a předlouze polemizovalo a teď konečně máme jasno. Joker s tváří Joaquina Phoenixe a pod režijní taktovkou Todda Phillipse (Pařba na třetí, Týpci a zbraně) opravdu vznikne, přičemž první klapka padne letos v září v New Yorku. Scénář sepsal Phillips za pomoci Scotta Silvera a vyprávění se bude soustředit na transformaci pouličního kriminálníka v nekompromisního krále podsvětí. Má jít nejen o sondu do duše člověka, na kterého se společnost vykašlala a zlomila nad ním hůl, ale rovněž o příběh, jenž má být varováním v nejobecnější rovině. Snímek nemá mít pojítka k ostatním komiksárnám, pročež by se měl odlišovat i v přístupu k látce. Mělo by se jednat o svébytný příběh s temnou atmosférou, nejčastěji charakterizovaný jako špinavé kriminální drama.

Rozpočet byl stanoven na 55 milionů dolarů, tudíž žádná opulentní velkoprodukce se nekoná. To je bezpochyby krok správným směrem, protože důraz by měl být kladen na příběh, charaktery a jejich proměny pod tlakem vnějších okolností. Ostatně zřejmě proto byl vybrán Phoenix, neboť ten je mistrem charakterního herectví a dokáže se velice dobře sžít s jakoukoliv postavou. Pakliže nechají Phoenixe naplno rozvinout jeho schopnosti, mohl by být chystaný Joker jeho hereckým koncertem, což by určitě bylo ku prospěchu věci.

V tuto chvíli neznáme datum premiéry, leč vzhledem k plánovanému začátku natáčení lze dovodit, že přelom roku 2019/2020 se jeví jako realistický. Produkuje Emma Tillinger Koskoff (Vlk z Wall Street) a Richard Baratta (executive producer).

Zdroj: THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest