Box Office: Mexické kartely mezi dinosaury

Box Office: Mexické kartely mezi dinosaury | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Jurský svět 2 a Sicario 2. To jsou hlavní témata pokladen kin pro tento víkend.

Solidní start si tento víkend zajistilo Sicario 2: Soldado, a to hned 19 milionů. V rámci filmů pro dospělé publikum relativní výjimka, protože v poslední době vídáme hodně menších dramat spíše s podprůměrnými výsledky. Sony mají v zásobě ještě další mládeži nepřístupné projekty jako Equalizer 2 nebo Dívku v pavoučí síti, které půjdou do kin v nadcházejících měsících. Tohle je pro něj rozhodně dobré znamení. Původní Sicario startovalo dva týdny limitovaně a široce debutovalo s 12 miliony. Film nakonec skončil s 47 miliony a 85 mega globálně při rozpočtu 30 milionů. Dvojka zřejmě nebude mít totožný násobitel 3.1x, ale i nějaký 2.75x ho dostává na 53 milionů jen z Ameriky. Film tentokrát stál o pět milionů víc.

Druhý povedený debut si zajistila komedie Uncle Drew, která je založená na Pepsi reklamě z roku 2012. Lionsgate film distribuují široce a vyplatilo se to, protože premiéra se zastavila na 15,5 milionech. Od kritiků má komedie spíše smíšené známky, diváci ale rozdávali "Áčka" pro CinemaScore, což by mohlo vytvořit slušnou šuškandu v nadcházejícím měsíci.

V limitovaném nasazení odstartovalo Beze stopy od Debry Granik, která po osmi letech od Do morku kosti přináší další potemnělé drama. Režisérka, která nastartovala kariéru Jennifer Lawrence a zajistila jí první oscarovou nominaci, si tentokrát vzala do parády Bena Fostera a Thomasin McKenzie. A podle Rotten Tomatoes, kde má film 100 %, to vypadá, že mladé herečce může Granik taky otevřít dveře do Hollywoodu. Z devíti kin 216 000 dolarů. Film běží i ve Varech.

Jurský svět: Zánik říše spadl ve druhém víkendu o 60 % a utržil 60 milionů. Po deseti dnech nasazení jsou dinosauři na 265 milionech v Americe. Akční podívaná konečně přináší ta čísla, která se čekala od prvního dílu. Ve srovnání s ním jsou to čísla výrazně menší, ale i fakt, že film stál o 20 mega víc, nedělá nikomu vrásky na čele, protože Jurský svět 2 utrží ve Státech nad 350 milionů a bude pro Universal velkým hitem. Přes prázdniny se dinosauři určitě ještě trochu dají dohromady a vyrovnají aktuální strmější propady. Globálně je blockbuster na 932 milionech, takže miliarda padne někdy tento týden. Nějakých 237 milionů už přiteklo z Číny, premiéra ještě čeká na Japonsko. Pokud se tam bude filmu dařit podobně jako jedničce (74 milionů), může se konečné číslo zastavit na 1,2 miliardě. Pokud ne, tak se Universal bude muset spojit jen s 1,1 miliardou.

Úžasňákovi 2 spadli ve třetím víkendu o 44 % na 45 milionů. Film teď sedí na 440 mega a stačí jen pár desítek, aby se zdolal výsledek Hledá se Dory a film tak byl v Americe nejúspěšnějším animákem všech dob. Film ale kopíruje spíše než Dory třetího Shreka, což by znamenalo, že má šanci utržit ve výsledku nějakých 550 milionů z Ameriky. V cestě ale nevyhnutelně stojí Ant-Man a Wasp hned příští víkend. Globálně jsme na 647 milionech včetně čtyřicítky z Číny. 

Debbie a její parťačky už zdolaly 210 milionů globálně, zatímco Deadpool 2 má 719 milionů celosvětově. Solo si zajistil menší boost díky šestimilionové premiéře v Japonsku, ale i tak jsme jen na 368 milionech. V Americe se film pořád snaží přiblížit 209 milionům Impéria, chybí mu už jen pouhé 2 miliony. Děsivé dědictví má ve čtvrtém víkendu 2,25 milionů a už sedí celkově na silných 40 mega jenom z Ameriky. 

Zdroj: Forbes 

Soldado

USA
Akční, Krimi, Drama
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Mexické kartely mezi dinosaury | Fandíme filmu Box Office: Mexické kartely mezi dinosaury | Fandíme filmu Box Office: Mexické kartely mezi dinosaury | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest