Passengers: Sci-fi pro dámy od autora Promethea

Passengers: Sci-fi pro dámy od autora Promethea | Fandíme filmu
Co si John Spaihts vysnil ještě před tím, že se proslavil Prometheem?

Scénárista Jon Spaihts má tento rok zatím štěstí. Na Černou hodinu se téměř zapomnělo a za (k horšímu?) přepracovaný scénář Promethea sklízí negativní kritiku hlavně Damon Lindelof. Spaihts tak rozhodně šanci ještě dostane a svoje skutečné kvality by mohl brzo prokázat v nové science fiction.

Scénář s názvem Passengers byl jednou z jeho prvních prací, která si vydobyla v roce 2007 místo na tzv. Black Listu, seznamu kvalitních neadaptovaných scénářů. Nějakou dobu ležel tento kousek ladem, než do projektu vstoupil Keanu Reeves (který momentálně chystá svůj režisérský debut) i se svojí produkční společností. Původně spolu měli pracovat na Shadow 19, sci-fi ve stylu Zdrojového kódu, o vojákovi plnícím dokola sebevražednou misi. Studio si však vyžádalo něco optimističtějšího. A v nedávných rozhovorech k Prometheovi Spaihts potvrdil, že se věci hýbou kupředu a onen „optimističtější projekt“ by každou chvíli měl dostat zelenou.

Na plamenomety a xenomorfy však rychle zapomeňte. Passengers je romantické komorní sci-fi odehrávající se na vesmírné lodi cestující do vzdálené lidské kolonie. Na palubě se znenadání probouzí z hibernace jeden z pasažérů, avšak do konce cesty zbývá ještě pěkných pár desítek let a hibernační kapsle je poškozená. Náš hrdina tak musí trávit nějakou dobu ve společnosti robotů na rozlehlé vesmírné lodi plné restaurací a heren, než ho sžírající samota donutí probudit jednu z pasažérek. Scénář měl v rukou skoro každý hollywoodský producent a Spaihts si jím vydobyl jméno. Uvidíme tedy, zda potenciální úspěchy dalších vědecko-fantastických snímku popostrčí "Pasažéry" vpřed.

Zdroj: Film Maker Magazine

Pasažéři

21.12.2016 | USA
Sci-Fi, Dobrodružný, Drama, Romantický
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest