Box Office: Dinosauři konečně v USA

Box Office: Dinosauři konečně v USA | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Dvojka Jurského světa startuje konečně tak, jak všichni před třemi lety předpovídali jedničce.

Jurský svět: Zánik říše konečně dorazil do Spojených států po dvou týdnech ve světě, kde už nasbíral 561 milionů včetně 202 mega z Číny. V Americe se startuje se 150 miliony, což je o 27 % méně než jednička s 208 miliony v roce 2015. Menší tržba, ale stále tržba 150 mega, která zajišťuje Universalu druhý nejlepší start jejich studiového produktu. I po započtení inflace je Jurský svět 2 lepší než všechny předchozí Jurské parky včetně druhého dílu, který by dnes měl nějakých 143 milionů.

Nikdo nečekal, že dvojka bude atakovat výkon jedničky, která přivedla dinosaury po 14 letech do kin s tehdejší vycházející hvězdou Chrisem Prattem. Chris film pořád táhne, ale temnější pojetí a slabší recenze film trochu přibržďují. Červenec bude navíc brutálně nadupaný. Přesto má film se 711 mega celosvětově solidní náskok a s největší pravděpodobností bude 35. filmem, který zdolá 1 miliardu. Přestože z Ameriky se čeká relativní zklamání v podobě výsledných 340 milionů, pořád je to popravdě tržba, která se před pár lety čekala od prvního dílu. Alespoň všechna ta tehdejší analytika nepřišla vniveč. Akorát se teď aplikuje na pokračování přicházející po třech letech.

Úžasňákovi 2 tento víkend vstoupili do tzv. stomilionového klubu poražených jako první animovaný film. O co jde? Film musí mezi dvěma víkendy spadnou alespoň o 100 milionů, aby se mohl o tuto "poctu" hlásit. Úžasňákovi 2, kteří startovali minulý víkend se 183 miliony, dostali ve druhém víkendu solidní ránu od dinosaurů a utržili 81 milionů s propadem 56 %. Film má alespoň druhý nejlepší výsledek pro film, který nedosáhl jedničku. Trochu vtipné je, že první místo drží Pixarovka V hlavě, která startovala s 90 miliony a nezdolala tehdejší druhý víkend Jurského světa se 106 miliony. 

Film teď kopíruje třetí Auta, třetího Shreka nebo Mimoně a taková čísla by měla tedy film stejně dostat na 550 milionů v Americe. Ze zámoří má animák 57 milionů včetně rekordních 21 milionů z Číny, což žádná jiná pixarovka zatím nezvládla. Globálně jsme na 485 milionech. Půl miliarda tedy zítra. 

Solo: A Star Wars Story ztratil tento víkend 850 kin a končí se 4 miliony. V Americe je film na 202 milionech a alespoň zdolá 209 milionů Impéria. Každopádně nepočítáme obnovené premiéry a inflaci a hledáme pro nejnovější Star Wars jakoukoli možnost, jak z té katastrofy odejít alespoň s nějakým tím úspěchem. Globálně se čeká maximálně 370 milionů.

Debbie a její parťačky konečně zdolaly 100 milionů v Americe a 171 milionů globálně. Film má šanci dosáhnout na 250 až 270 milionů a z celé Parťácké série zřejmě obsadí druhou příčku za originálem z roku 2001. Warneři mají ještě v kinech Máš ji!, která ve druhém týdnu dává 8 milionů. Mládeži nepřístupná komedie stála 28 milionů a s aktuálními 30 miliony bude potřebovat ještě něco ze zahraničí, aby šla do černých čísel. Deadpool 2 je v Americe nad 300 milionech a ve světě nad 700 miliony. 

Marketingové oddělení gangsterky Gotti jinak zaútočilo v týdnu na filmové kritiky, kteří prý film záměrně nenávidí, zatímco diváci si ho užívají. Těžko říct jací diváci, protože film spadl ve druhém víkendu o 52 % na směšných 812 000 dolarů. Po deseti dnech 3 miliony. Producenti Hotelu Artemis třeba nic takového za potřebí nemají, ačkoli film spadl ve třetím víkendu o 92% na 72 000 dolarů a skončí tedy ve Státech jen se 6,5 miliony.

Zdroj: Forbes  

Jurský svět 2

22.06.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Drama, Thriller
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Dinosauři konečně v USA | Fandíme filmu Box Office: Dinosauři konečně v USA | Fandíme filmu Box Office: Dinosauři konečně v USA | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest