Hollywood Vampires: Johnny Depp to s kytarou vážně umí

Hollywood Vampires: Johnny Depp to s kytarou vážně umí | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Přinášíme exkluzivní mini-report z koncertu hudební skupiny Hollywood Vampires, mezi jejíž členy patří i oblíbený filmový herec Johnny Depp.

Střihoruký Edward, čokoládový továrník Willy Wonka, ďábelský holič Sweeney Todd nebo pirátský kapitán Jack Sparrow. Johnny Depp patří už nějaký ten pátek mezi nejvýraznější osobnosti současné kinematografie. Jak už jsme ovšem psali v našem nedávném článku 10 slavných herců, kteří mají kapelu, v posledních letech se populární představitel excentrických postav čím dál tím intenzivněji věnuje také své hudební kariéře. Momentálně objíždí evropská velkoměsta s hardrockovou super-skupinou Hollywood Vampires. Naše redakce neodolala pokušení a vypravila se pro vás zjistit, jaký je vlastně Johnny muzikant. Dokáže být na pódiu stejně oslnivý jako před filmovou kamerou? A má smysl si na jeho show koupit lístek?

Koncert, jenž jsme navštívili se odehrál 19. června ve skotském Glasgow, kde Deppova banda (na rozdíl od svého předchozího vystoupení v Praze) plnila úlohu hlavní hvězdy večera. Než přistoupíme k hodnocení samotné show, stojí za to si něco říci o historii kapely Hollywood Vampires, která toho má hodně společného se světem filmu.

Hollywoodští upíři byl původně název pijáckého spolku v kalifornském Los Angeles, v němž se v 70. letech minulého století scházeli ke společným alkoholovým dýchánkům tehdejší hudební a filmové celebrity. Patřil k nim například John Lennon, Jim Morrison nebo herec John Belushi (1941, Bratři Bluesovi). Většina zmiňovaných hvězd bohužel na svůj divoký životní styl doplatila a opustila tento svět předčasně. Jedním z mála hollywoodských vampírů, kdo se dokázal své závislosti na návykových látkách zbavit je zpěvák Alice Cooper, žijící ikona rockové hudby, jenž si rovněž zahrál i v několika snímcích (Vládce temnot, Freddyho smrt – Poslední noční můra, Waynův svět) a v jehož vystoupeních se prolíná tvrdá muzika s divadlem a hororovými prvky. Právě tenhle nesmrtelný hudebník se rozhodl spojit s Johnny Deppem a kytaristou skupiny Aerosmith Joe Perrym a založili kapelu Hollywood Vampires, jejímž posláním je uctívat zmiňované „padlé hrdiny“ rock and rollu. V jejich repertoáru tak kromě několika vlastních písní najdeme zejména cover verze největších rockových hitů ze 70. a 80. let.

Vystoupení v glasgowské aréně SSE Hydro bylo součástí vůbec prvního velkého turné Hollywood Vampires a za sebe musím konstatovat, že naplnilo veškerá očekávání měrou vrchovatou. Celý večer byl prozářený obrovskou nostalgií, kterou odstartoval už úvodní monolog The Last Vampire, jenž pro kapelu před svou smrtí namluvil legendární britský herec Christopher Lee (Pán prstenů, Hobit, Star Wars). Následovaly „vykopávací“ autorské songy I Want My Now a Raise the Dead a poté už se koncertní hala ponořila zpátky do sedmdesátek a fanoušci si mohli vychutnat oblíbené hity od již neexistujících kultovních skupin The Doors, Pink Floyd či Motörhead v netradičním podání.

Výběr skladeb prostě neměl chybu. Sedmdesátiletý (!) Alice Cooper navzdory pokročilému věku hýřil energií a zcela zaslouženě na sebe strhával hlavní pozornost. Nechal ovšem vyniknout i ostatní, více než schopné spoluhráče. Kytarista Joe Perry a bubeník Glen Sobel uchvátili publikum svojí muzikantskou zdatností. A neztratil se ani Johnny Depp, který po boku zkušenějších kolegů vůbec nepůsobil, že je tam jenom do počtu a technické dovednosti nahradil vrozeným showmanstvím. Také on vypadal na pódiu velmi čiperně, rozdával úsměvy na všechny strany a rozprášil tak veškeré zvěsti o svém údajném chatrném zdravotním stavu.             

Kromě hry na kytaru se Johnny během vystoupení dvakrát chopil i role zpěváka a rovněž předvedl parádní výkon. Ve videu níže se můžete podívat, jak procítěně zvládl zazpívat slavnou píseň Heroes od Davida Bowieho, kterou si starší z vás budou jistě pamatovat z německého filmu My děti ze stanice Zoo, mladší z Perks of Being a Wallflower.

Vizuální efekty byly překvapivě poměrně decentní. Show se soustředila spíše na kontakt muzikantů s diváky a doplňovala ji pouze obří obrazovka s fotografiemi zesnulých legend rockových dějin od Jimiho Hendrixe až po Malcolma Younga.

Co dodat na závěr? Johnny Depp není jen vynikající herec, ale i kvalitní hudebník a skutečný rocker a Hollywood Vampires jsou v tom nejpozitivnějším slova smyslu zřejmě nejlepší zábavovou kapelou na světě. Doufejme, že jejich právě probíhající turné není (vzhledem k věku a časové vytíženosti účastníků) zároveň tím posledním.

Vládce temnot

23.10.1987 | USA
Horor
Info o filmu

Galerie: 7

Hollywood Vampires: Johnny Depp to s kytarou vážně umí | Fandíme filmu Hollywood Vampires: Johnny Depp to s kytarou vážně umí | Fandíme filmu Hollywood Vampires: Johnny Depp to s kytarou vážně umí | Fandíme filmu Hollywood Vampires: Johnny Depp to s kytarou vážně umí | Fandíme filmu Hollywood Vampires: Johnny Depp to s kytarou vážně umí | Fandíme filmu Hollywood Vampires: Johnny Depp to s kytarou vážně umí | Fandíme filmu Hollywood Vampires: Johnny Depp to s kytarou vážně umí | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest