Box Office: Úžasný víkend

Box Office: Úžasný víkend | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Úžasňákovi naprosto dominují všem animovaným filmům, svět ale patří dinosaurům.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Mix dvou nejpopulárnějších současných žánrů - superhrdinského filmu a animáku - zajistil Úžasňákovým 2 rekordní debut ve výši 180 milionů dolarů. Na pokračování se čekalo 14 let a Disneymu se to vyplatilo, protože jde o nejlepší start animáku všech dob. Nechytají se ani starší filmy jako třeba třetí Shrek, který by i po započítání inflace byl dnes na nějakých 160 milionech. Jde také o rekordní tržbu pro film, který nemá rating PG-13, čímž překonává Krásku a zvíře se 174 miliony minulý rok.

Pixar ukořistil osmou nejlepší premiéru všech dob a jedním tahem utržil 68 % toho, co jednička dala v roce 2004. První Úžasňákovi dali po započtení inflace nějakých 385 milionů z Ameriky, což dvojka stihne překonat někdy ke konci měsíce. Velice povedená marketingová kampaň, která nevykecala většinu vtipů a akce, výtečné recenze a ohlasy zajistí filmu skvělou výdrž během léta. Pro většinu rodin to bude asi první volba a nedivil bych se opakovaným návštěvám. Je pravda, že pravý rodinný animák tu nebyl od Ferdinanda z minulého prosince. Čekejte nejlepší americkou tržbu pro animovaný film všech dob, protože i nejslabší výdrž s násobitelem 2.8x posílá film k půl miliardě z Ameriky. Maximum je potom někde okolo 700 milionů. Jak to bude celosvětově, to teprve uvidíme, prozatím otevřelo pár trhů, odkud se dosud přikulilo 51 milionů.

Druhou nejvýraznější novinkou víkendu byla komedie Máš ji! o partě chlápků, kteří hrají intenzivní hru na babu. V minulosti se dospělým komediím vždy proti pixarovkám dařilo. Tenhle rok byli ale Úžasňákovi až příliš velké sousto. Mnoho rodičů prostě radši zašlo s dětmi na animák a zbytek nalákala Debbie a její parťačky. Máš ji! tak utržilo průměrných 15 milionů. Film stál 28 mega a s násobitelem 2.7x dá z Ameriky alespoň čtyřicítku, ačkoli Jurský svět příští víkend a Uncle Drew nedávají moc prostoru pro přílišný optimismus. 

Sony nasadilo do kin remake černošského béčka Superfly od režiséra, který si říká Director X. Ve skutečnosti jde o režiséra hudebních klipů Juliena Christiana Lutze a jeho film, který se mimo jiné natáčel teď v lednu a už je v kinech, utržil 6 milionů. Produkce byla zřejmě dost laciná, ale i tak to není kdovíjaká tržba. Poslední větší novinkou je mafiánské drama Gotti s Johnem Travoltou. Od Lionsgate film do distribuce koupil Vertical, protože původní producenti vůbec nechtěli poslat film do kin. Důvod je docela jasný: aktuálně 0 % na Rotten Tomatoes a 1,6 milion z pětistovky kin. Většina diváků byli asi novináři, které zajímalo, jak obrovská hrůza film je.

Další kapitola »

Gotti

15.12.2017 | USA
Krimi, Drama, Historický
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Úžasný víkend | Fandíme filmu Box Office: Úžasný víkend | Fandíme filmu Box Office: Úžasný víkend | Fandíme filmu Box Office: Úžasný víkend | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest