Captain Marvel: Nová hrdinka dokáže pohnout planetami

Captain Marvel: Nová hrdinka dokáže pohnout planetami | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 14 obrázků
Hudbu složí skladatelka - žena, jako pro vůbec první marvelovku. A je mladší hrdinka Ms. Marvel blíže svojí realizaci?

Brie Larson se účastnila Crystal + Lucy Awards a promluvila s novináři také o Captain Marvel. Herečka se rozpovídala především o tom, jak je silná její postava a jak změnila role pohled na její vlastní sílu. Podle slov Brie je Captain tak silná, že dokáže pohnout planetami. Nikdy předtím přitom netočila projekt, který by byl takhle časově náročný, vyžadoval tak velkou fyzickou přípravu a byla na něj kladena taková očekávání. Při tom všem si uvědomila, že je silnější, než si myslela. Pokud by to měla převést do praktické roviny, tak momentálně zvedá 107 kilo tahem a dvě stě kilo trhem. I přes veškerou pozornost veřejnosti si však herečka zájem stále nepřipouští a vnímá veškerý ten humbuk kolem, jako zkušenost někoho jiného.

Další novinka o Captain Marvel? Šéf studia Kevin Feige v poslední době mluvil o tom, že se na jejich filmech bude podílet daleko víc žen. A na klíčové pozici jednu dostane i Captain Marvel. Pinar Toprak oficiálně oznámila, že pro film složí hudbu. Skladatelka vyjádřila obligátní slova radosti a vděku. Jde o vůbec první skladatelku, která ozvučí Marvel film a obecně jednou z mála skladatelek na poli prominentních velkofilmů, kde výrazně dominují muži.

Toprak se narodila v Istanbulu, do Spojených států se přestěhovala v pubertě a hudbu studovala na bostonské univerzitě Berklee. Po přestěhování do Los Angeles pracovala ve společnosti Hanse Zimmera a postupně dostávala příležitost skládat hudbu pro videoherní (Fortnite) seriálovou i filmovou produkci. Se superhrdiny se setkala už při práci na Justice League, pro kterou složila několik dodatečných maličkostí, a především pak při práci na seriálu Krypton, který už měla na starosti komplet. Níže můžete slyšet ústřední motiv seriálu.

V poslední době se dočkáváme jistého vzruchu také kolem postavy Ms. Marvel, mladší hrdinky z muslimské rodiny, která je v USA často středobodem širší společenské konverzace. Kevin Feige před časem potvrdil, že skutečně chce hrdinku, která se v komiksech inspirovala právě Captain Marvel, jednou dostat na plátna. Aktuálně se objevila zpráva, která tvrdila, že už se hledá představitelka postavy, ale vzápětí bylo tvrzení z několika zdrojů (včetně jednoho zaměstnance Marvelu) vyvráceno – Marvel (podobně jako Lucasfilm) na hlavní role svých filmů veřejné castingy vůbec nepořádá. Jedinou novinkou o Ms. Marvel je tak další vyjádření Kevina Feigeho, který na producentské konferenci uvedl: „Nejdřív jsme chtěli představit Captain Marvel, aby se měla mladá muslimská dívka kde inspirovat.“

Dole v galerii se ještě můžete podívat na všechny dosavadní oficiální obrázky s Captain Marvel a teď už slíbená hudba:

Příběh pojednává o tom, jak se z Carol Danvers stala jedna nejmocnějších hrdinek ve vesmíru, když se Země ocitla uprostřed galaktické války mezi dvěma mimozemskými národy. Děj je zasazený do 90. let minulého století, období, které jsme dosud v Marvel Cinematic Universe pořádně nezažili.

Scénář napsaly Nicole Perlman, Meg LeFauve a Geneva Robertson-Dworet, hlavní roli hraje Brie Larson, dále se objeví Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Jude Law, Gemma Chan, Clark Gregg, Lee Pace, Djimon Hounsou, Algenis Perez Soto, Rune Temto, McKenna Grace a Lashana Lynch. Děj filmu bude zasazený do 90. let minulého století a budou v něm figurovat mimozemští Skrullové. Premiéra je stanovená na 8. 3. 2019.

Zdroje: E! News, Pinar Toprak, Variety, Variety II, Movie Casting Call, Christopher Marc, G. Wilow Wilson

Captain Marvel

08.03.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 15

Captain Marvel: Nová hrdinka dokáže pohnout planetami | Fandíme filmu Captain Marvel: Nová hrdinka dokáže pohnout planetami | Fandíme filmu Captain Marvel: Nová hrdinka dokáže pohnout planetami | Fandíme filmu Captain Marvel: Nová hrdinka dokáže pohnout planetami | Fandíme filmu Captain Marvel: Nová hrdinka dokáže pohnout planetami | Fandíme filmu Captain Marvel: Nová hrdinka dokáže pohnout planetami | Fandíme filmu Captain Marvel: Nová hrdinka dokáže pohnout planetami | Fandíme filmu Captain Marvel: Nová hrdinka dokáže pohnout planetami | Fandíme filmu Captain Marvel: Nová hrdinka dokáže pohnout planetami | Fandíme filmu Captain Marvel: Nová hrdinka dokáže pohnout planetami | Fandíme filmu Captain Marvel: Nová hrdinka dokáže pohnout planetami | Fandíme filmu Captain Marvel: Nová hrdinka dokáže pohnout planetami | Fandíme filmu Captain Marvel: Nová hrdinka dokáže pohnout planetami | Fandíme filmu Captain Marvel: Nová hrdinka dokáže pohnout planetami | Fandíme filmu Captain Marvel: Nová hrdinka dokáže pohnout planetami | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest