Avengers: Infinity War jako 4. film v historii utržili přes 2 miliardy

Avengers: Infinity War jako 4. film v historii utržili přes 2 miliardy | Fandíme filmu
Přitom se postarali o celou řadu dílčích rekordních sum.

V našem víkendovém Box Office reportu jsme vás informovali, že v neděli se Avengers: Infinity War zastavili jen těsně pod magickou, kulatou hranicí. Ta je teď překonaná. Ano, třetí Avengers se vyšplhali na částku 2 001 136 398 USD. Překročit dvě miliardy se přitom doposud povedlo jen Avatarovi, Titanicu a Star Wars: Síla se probouzí. Avengers se to povedlo za 48 dní, což je druhá nejkratší doba potřebná k dosažení této částky. Avatar na dvě miliardy vyšplhal o den rychleji.

Na mezinárodních trzích je Infinity War na částce 1,346 miliardy dolarů, což je třetí nejlepší výsledek po Titanicu (1, 528 miliardy) a Avatarovi (2,07 miliardy). Ve Spojených státech snímek zatím utržil 655 milionů, což mu zatím dává 5. příčku žebříčku. Do pátku se vyhoupne na čtvrté místo, kde nahradí Titanic, ale třetí příčka působí nereálně. Na té dlí Black Panther s 699 miliony. A dalších 45 mega jsou v nabité letní konkurenci nejspíš nad síly Marvelu. Zvlášť když v pondělí film začal klesat pod magickou hranici jednoho utrženého milionu dolarů za den. 45 dní tržily alespoň milion denně také Star Wars: Síla se probouzí, Spider-Man nebo Jurský svět. Black Pantherovi se to dařilo po dobu 53 dní. Absolutním rekordmane je v téhle statistice Titanic, který v amerických pokladnách tržil alespoň milion denně po dobu 102 dní.

Uvidíme, kde se nakonec vzestup tržeb snímku zastaví. K pokoření The Force Awakens na celosvětovém kolbišti chybí ještě 67 milionů. Ke šplhu ke dvěma miliardám vedle USA pomohla především Čína, kde film dostal výjimku a směl být promítaný v kinech 30 dní (obvykle je doba kratší) dostal se tak na 369 milionů dolarů, což je v Číně třetí nejlepší výsledek pro neamerický film (výš jsou poslední dva díly Rychle a zběsile, které tu každý utržily 390 a 392 milionů).

Očekává se, že na konci léta se Marvel celkově přehoupne přes 17 miliard dolarů...

Zdroje: Variety, Deadline I, II, Forbes

Avengers: Infinity War

27.04.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest