Avengers: Infinity War: První ohlasy zámořských novinářů

Avengers: Infinity War: První ohlasy zámořských novinářů | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Bez spoilerů. První obecná pro i proti. A rozhodně se nemusíte bát, že by šlo o malou záležitost ;-)

V noci na dnešek v Los Angeles proběhla celosvětová premiéra Avengers: Infinity War, kde film vůbec poprvé v celé šíři viděla například i většina herců, kteří si ve snímku zahráli. Tak velké se kolem Infinity War dělají tajnosti. Ale herce nechme herci, podstatné je, že na místě byli filmoví novináři a hned se na Twitteru mohli podělit o první dojmy. Vybrali jsme hlavně ty převažující. Samozřejmě zatím novináři hovoří zcela bez spoilerů, takže se ničeho nebojte.

Infinity War je podle všeho pochmurnější než kterákoliv předchozí marvelovka. Mělo by být cítit, že je skutečně hodně v sázce a to i osobně pro jednotlivé postavy. Obecně pak má být film hodně emocionální. Samozřejmě dojde na spoustu klasického marvelovského humoru, zvlášť při interakcích mezi rozmanitými postavami. A pokud jde o akci, tak ta údajně běží prakticky nonstop, od začátku až do konce. Film by měl být překvapivý, až šokující a vážně se máme připravit na to, že ne všechny postavy dojdou do konce.

Opravdu se má jednat o viditelnou kulminaci desetiletého snažení, kdy se skoro zázračně podařilo dát každé postavě prostor zazářit a smysluplně smíchat všechny rozmanité styly. Události snímku mají mít hodně zásadní následky, postavy jsou na prvním místě a na tom úplně nejpřednějším je Thanos. Objevily se zmínky, že jej skutečně lze označit za hlavní postavu a spousta novinářů se shoduje v tom, že jde o opravdu výtečného záporáka. Že jde o plně digitální postavu v jeho případě vůbec nevadí.

Údajně se jedná o plnohodnoutnou sci-fi, obzvlášť v porovnání s předchozími marvelovkami od bratří Russoů (Captain America 2 + 3), které se držely dost při zemi. Snímek nejednou dokáže nahnat husí kůži a celá řada novinářů si pochvaluje skvělý konec. Marvel prý projevil kus odvahy. Zároveň se nemáme bát, že bychom i po tom neskutečném množství zveřejněných propagačních materiálů věděli o filmu cokoliv zásadního, překvapení v kině čeká dost a dost. A samozřejmě máme vydržet do konce titulků. Tentokrát prý na nás čeká jen jedna scéna navíc, ale je tam a prý je dobrá.

Když bychom se drželi někde na pomezí, tak možná vše vystihu komentář, že Infinity War je jako Civil War x 20. Komu tenkrát hemžení hrdinů sedělo, měl by být ještě spokojenější. Komu vadilo, ten bude otrávený ještě víc.

A rovnou tedy jdeme na negativní ohlasy. Podle některých je prostě znát, že postav a dějů je moc a na všechno není dostatek času. Některé věci jsou uspěchané, jinde by mezi vší akcí stálo za to se víc věnovat příběhu. Celé se to točí primárně kolem Kamenů nekonečna, takže komu vadí honění za artefakty, ten s pohonem příběhu úplně spokojený nebude. Protože jde o cross-over tolika sérií, tak prostě příběh musí být podle některých recenzetů logicky dost povrchní. A podle některých je film až příliš intenzivní, po chvíli začne být vyčerpávající a všechno se slije do jedné masy. Komu se líbilo, že Strážci Galaxie 2, Spider-Man: Homecoming, Thor: Ragnarok a Black Panther byly dost specifické filmy, které se soustředily na sebe, tomu hodně „obecná“ Infinity War nemusí sednout. Všichni digitální padouši krom Thanose podle jedné ze zmínek stojí celkem za starou bačkoru. A hned několik novinářů zmiňuje, že Marvel kecal - Infinity War je prý naprosto jednoznačně pouze jedna půlka dvakrát tak dlouhého příběhu. A spousta diváků může tohle přerušení v tom nejlepším dost otrávit.

Tolik tedy ohlasy ze zámoří. Pokud mi nebe nespadne na hlavu, tak film uvidím zítra dopoledne, a tak někdy kolem poledne můžete čekat první dojmy a během odpoledne snad i rozsáhlejší recenzi. Takže zůstaňte na příjmu a do komentářů můžete dát vědět, kdy se na film chystáte do kina vy.

Na závěr vtipná výzva k mlčenlivosti:

Avengers: Infinity War završují bezprecedentní desetiletou cestu filmovým světem Marvelu. Na plátna přinesou ultimátní a tu nejvíc smrtící bitvu všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musejí být ochotni obětovat úplně všechno, aby se pokusili zastavit mocného Thanose, než jeho prudký útok, provázený ruinami a zkázou, ukončí celý vesmír. Režírují Anthony a Joe Russoovi, produkuje Kevin Feige. Scénář napsali Christopher Markus a Stephen McFeely.

V hlavních rolích hrají Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Josh Brolin, Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Sebastian Stan, Tom Holland, Tom Hiddleston, Benedict Cumberbatch, Chris Pratt, Benedict Wong, Zoe Saldana, Karen Gillan, Vin Diesel, Dave Bautista, Bradley Cooper, Pom Klementieff, Benicio Del Toro, Don Cheadle, Chadwick Boseman, Anthony Mackie, Gwyneth Paltrow, Winston Duke, Letitia Wright, Jon Favreau, Danai Gurira, Sean Gunn, Terry Notary a mnozí další.

Datum premiéry je stanoveno v Česku a na Slovensku na 26. 4. 2018.

Zdroje: Collider, CBM, Screen Rant, Variety, Slashfilm, MCU

Avengers: Infinity War

27.04.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 2

Avengers: Infinity War: První ohlasy zámořských novinářů | Fandíme filmu Avengers: Infinity War: První ohlasy zámořských novinářů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest