Kdy přesně dojde ke sloučení Foxu s Disneym a jak se dál spojuje Hollywood

Kdy přesně dojde ke sloučení Foxu s Disneym a jak se dál spojuje Hollywood | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Amazon chce i do vašeho mobilu, Netflix má zálusk na Luca Bessona, Sony si to udělá po svém a všichni zšednou, až do toho nalije miliardy Apple.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Už delší dobu je víceméně dané, že Disney koupil většinu aktiv konkurenční společnosti Fox. Teď je však otázkou, jak dlouho bude trvat, než regulační úřady všechno schválí, vyřídí se všechny úřední úkony a celý obchod nabude platnosti. Jednu dobu se zdálo, že by mohlo vše být vyřízené už za rok, avšak aktuálně šéf 21 Century Fox (společnost nadřazená 20th Century Fox) v proslovu k zaměstnancům uvedl, že obchod bude nejspíš dokončený na jaře až v létě 2019 a úplně nejpozději to bude koncem léta 2019. Komiksové příznivce tak bude zajímat především to, že postavy z X-Menů nebo Fantastické čtyřky uvidíme tím pádem u Marvelu úplně nejdříve v roce 2020 (v nějaké hostující úloze, jako to bylo v případě Spider-Mana) nebo ještě později, pokud se bavíme o samostatném celovečerním filmu (tam je potřeba vše důkladněji naplánovat). Teoreticky je nicméně možné, že už na Comic-Conu 2019 Marvel Studios nové postavy slavnostně uvítají na palubě.

Z Foxu zbude společnost na šíření televizního programu (Disney vlastní už stanici ABC a kvůli antimonopolním zákonům nemůže vlastnit dvě stanice), zpravodajství a sportovní vysílání. Vedle sportu, zpráv a různých dalších živých přenosů bude televizní stanice Fox do budoucna spoléhat na obsah od konkurenčních studií, takže o seriály ze stanice Fox diváci zřejmě nepřijdou. (Dosud 20th TV dodávala pro stanici Fox 70% obsahu, takže můžeme počítat s chudší nabídkou, nicméně fanoušky bude zajímat jistě především osud dlouho běžících stálic, jako jsou třeba Simpsonovi – uvidíme, jak to s podobnými seriály dopadne). Bez zajímavosti není ani to, že „nový Fox“ dál zůstane na svém místě v Los Angeles a ještě 7 let si bude budovy pronajímat od Disneyho, který je se vším ostatním koupil.

Pokud jde o zaměstnance, tak ti, co budou pracovat v novém Foxu, mají čekat nejrůznější změny, zatímco ti, kteří přejdou pod Disneyho (zaměstnanci filmového studia 20th Century Fox, televizní produkce 20th TV, „artového“ studia Fox Searchlight atd.) mají očekávat, že vše bude (alespoň zpočátku) jako při starém. Zdá se tedy, že Disney, alespoň po nějaký čas, nechce sahat Foxu na jeho samostatnost a měnit jeho strategii, což je dobrá zpráva pro ty, kteří mají rádi v kinech rozmanitost a mládeži nepřístupné filmy (třeba takový Vetřelec by se dalších filmů přímo pod rodinnou značkou Disney dočkal dalších dílů jen těžko). Sám vrchní šéf Disneyho, Bob Iger, nedávno prohlásil ve spojitosti s Fox Searchlight (dceřinná společnost Foxu) prohlásil, že rozhodně hodlá produkční firmu udržet v běhu, protože dělá kvalitní filmy (naposledy z toho byly Oscary pro Tvář vody) a Disney rád využije příležitosti a kvalitní filmy podpoří.

A ještě malá perlička: Sám Iger odhalil, že zvažoval kandidaturu na funkci amerického prezidenta, ale myšlenky se vzdal, právě proto, aby mohl dohlížet na obří sloučení obou studií.

Další kapitola »

Galerie: 7

Kdy přesně dojde ke sloučení Foxu s Disneym a jak se dál spojuje Hollywood | Fandíme filmu Kdy přesně dojde ke sloučení Foxu s Disneym a jak se dál spojuje Hollywood | Fandíme filmu Kdy přesně dojde ke sloučení Foxu s Disneym a jak se dál spojuje Hollywood | Fandíme filmu Kdy přesně dojde ke sloučení Foxu s Disneym a jak se dál spojuje Hollywood | Fandíme filmu Kdy přesně dojde ke sloučení Foxu s Disneym a jak se dál spojuje Hollywood | Fandíme filmu Kdy přesně dojde ke sloučení Foxu s Disneym a jak se dál spojuje Hollywood | Fandíme filmu Kdy přesně dojde ke sloučení Foxu s Disneym a jak se dál spojuje Hollywood | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest