Box Office: Sobotní Ničitelé

Box Office: Sobotní Ničitelé | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Rampage se relativně zadařilo, i když se tím Warneři střelili do vlastní nohy.

V pátek to ještě tak nevypadalo, ale v sobotu se do kin nahrnuli všichni diváci a zajistili Rampage: Ničitelům jedničku víkendu a slušných 34,5 milionů. Není to královská tržba hlavně kvůli 120milionovému rozpočtu, ale za A) jsme tak někde na úrovni Jumanji, za B) film má silný 3x násobitel. Nikdo nečeká výdrž ve stylu Jumanji: Vítejte v džungli!, které to z 36 milionů dotáhlo na 403 mega v Americe, každopádně film má slušné divácké ohlasy a než dorazí Avengers, bude bez konkurence.

Rozhodně jde o jeden z nejlepších filmů podle videohry, nebo alespoň jeden z těch filmů, které opravdu nabídnou to, co diváci očekávají. Proto se tu rozdává přinejhorším A- CinemaScore a čistá Áčka od diváků mladších 18 let. Nejhorší předpovědi kopíruji Rockova Herkula a film by končil na 85 mega v Americe. Spíše se ale čeká tržba těsně pod 100 miliony a zbytek by měl zatáhnout svět. Odtud zatím přiteklo 114 milionů, z toho 55 z Číny. Globálně jsme tedy na 148,6 milionech. To je srovnatelný start jako Pacific Rim: Povstání, který ale stál 150 mega a ne 120 mega. A to už rozhoduje. Pro Rocka druhý nejlepší sólový otvírák po San Andreas. Dobrá práce.

I s Tichým místem a špatnými recenzemi to nový Blumhouse horor Vadí nevadí dotáhl na 19 milionů. Druhá novinka víkendu hrála na to, že startuje na pátek třináctého. Ale především jde o Blumhouse, takže rozpočet nepřesáhl 5 milionů. Tentokrát z toho asi typických 50 milionů z Ameriky nebude, ale i tak se všechno zaplatí i s "pouhými" 42 předpokládanými miliony. 

Hororová cílovka snad nikdy nebyla silnější, když dokáže utáhnout dva filmy naráz. Tiché místo samozřejmě stále kraluje kinům. Film spadl o 35 % na 32,6 milionů. To je jeden z nejlepších druhých víkendů hororu, a to jsme popravdě v konkurenci filmů jako Jurský svět, Mumie nebo To, což nejsou úplně typické horory. Jinak je to pro Paramount hit, který potřeboval poslední dva roky a film, který bude nějakou chvilku s 99,6 miliony druhým nejúspěšnějším filmem v Americe po Black Pantherovi. Propad 35 % je sám o sobě zázrak. Není to 15 % Uteč nebo 3% Šestého smyslu, které ale startovaly s menšími čísly. Také to nejsou propady Paranormal Activity nebo Kruhu, které ještě v druhých víkendech dostávaly kina navíc. Aktuálně se čeká, že film pojede celé léto, přečká nějak větší premiéry a skončí někde těsně pod 200 miliony, podobně jako Shyamalanova Znamení. Druhá možnost je, že bude kopírovat snímky z kategorie, kam patří třeba The Boy, V zajetí démonů nebo Rozpolcený, což by znamenalo 161 - 177 milionů dolarů. Tak zase příští víkend. Delší dobu asi nebudeme psát o ničem jiném, tak se připravte.

Vtipná situace nastala u starších filmů, kde studia tak nějak pohřbila vlastní kousky. Všechno byl důsledek Avengers: Infinity War, které Disney nacpal na 27. duben, aby dal více prostoru Solovi. Universal tak předčasně nasadil Vadí nevadí, čímž zatrhl tipec Kazišukům. Film tak spadl ve druhém víkendu o polovinu a komedie má teď 10 milionů a 36,9 mega po deseti dnech promítání. Celosvětově jsme na 52 mega, což není špatné, ale každý si asi dokáže představit, jak by se filmu dařilo, kdyby Vadí nevadí vyšlo o plánovaném 27. dubnu a neukradlo podobnou cílovku. Warneři jsou na tom ještě o trochu hůř, protože velkou ránu dostalo od Rampage Ničitelů sci-fi Ready Player One. Film ztratil IMAX kina a sesypal se o 55 % na 11 milionů ve třetím víkendu. Blízké premiéry obou filmů si opravdu nesedly. Spielberg sice ztratil hybnost v Americe, ale naštěstí se mu daří ve světě. Doma jsme na 102 milionech a důsledkem aktuální situace film asi nepřesáhne 140 mega. Se zbytkem světa jsme na 474 milionech. Jak RPO, tak Rampage měly ale možnost utržit o hodně víc. Fakt dík, Disney. Naposledy se něco takhle bratrovražedného stalo před deseti lety, kdy Lionsgate nasadila 12 filmů v rámci čtyř měsíců, ale jinak studia sama se sebou rozhodně nechtějí zápasit. 

Do širokého nasazení konečně vyrazil Psí ostrov a nárůst o +9 % není kdovíjaká pecka. S 5 miliony tento víkend je animák Wese Andersona na slušných 18 milionech. Film zřejmě dosáhl tento víkend vrcholu a teď bude asi pomalu sbírat miliony, aby dosáhl na hezkých 25 až 30 milionů dolarů. Pro Fox Searchlight je to rozhodně důvod, proč zůstat naživu, pokud Disney studio Fox i s jeho pobočkami odkoupí. Mezinárodně utrženo dalších skoro 9 milionů.

Black Panther utržil tento víkend 5,3 miliony a moc víc už od něj čekat nemůže. To zní dost ošklivě na to, co film dokázal, ale realita je taková a T'Challa má po devátém víkendu 674 milionů z Ameriky. V budoucnu se určitě dočkáme nějakých obnovených premiér a film pak určitě 700 milionů prolomí. Ve světě Black Panther padá ještě trochu rychleji, ale s čerstvými 2,6 miliony ze světa je film na 640 milionech. Tím pádem překročil 637 milionů Temného rytíře, čímž má Panther největší zahraniční komiksovou tržbu v rámci konkurence. Pořád jsou tu ale ostatní marvelovky, nejblíže Captain America: Civil War se 745 zahraničními miliony. Globálně tedy 1,31 miliardy, což je desáté místo mezi Ledovým královstvím (1,27 miliardy) a Posledním z Jediů (1,33 miliardy). Disney má ale v rukou taky největší propadák roku, kterým je A Wrinkle in Time. Fantasy stálo 103 miliony, ale z 30milionovém premiéry dalo jen 91 mega v Americe. Ve světě se film absolutně nechytl a globálně jsme na 130 milionech. Třeba česká premiéra byla úplně zrušena.

Závěrem opomenuté novinky. Prvoválečný a dobře hodnocený animák Sgt. Stubby: An American Hero se hrál v 1600 kinech bez jakéhokoli zájmu. Těm pár divákům se líbil, ale co naplat, když film stěží prolomil 1 milion. Pro starší cílovku se hrál Beirut, solidní eRkové politické drama od režiséra Brada Andersona, scenáristy Tonyho Gilroye s Jonem Hammem a Rosamund Pike. Před pár lety by šlo o silný studiový tahák, ale v roce 2018 film stěží přesáhl 1,6 milion.

Zdroj: Forbes

Rampage

27.09.2009 | Kanada, Německo
Akční, Krimi, Drama, Thriller
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Sobotní Ničitelé | Fandíme filmu Box Office: Sobotní Ničitelé | Fandíme filmu Box Office: Sobotní Ničitelé | Fandíme filmu Box Office: Sobotní Ničitelé | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest