Úžasňákovi 2: Nový trailer slibuje super akci a rodinné drama

Úžasňákovi 2: Nový trailer slibuje super akci a rodinné drama | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 9 obrázků
Incredibles se vracejí už letos v létě a nová upoutávka je představuje jako další snímek od Pixaru, který se pokusí nabídnout víc než jen povrchní zábavu.

Je tu nový trailer na Úžasňákovi 2. Co nám odhalil? Snímek se bude hodně soustředit na rodinné drama. Nebo lépe řečeno, rodinné drama podané komediální optikou. Hlavním tématem je, že Helen (Holly Hunter) dostala pracovní příležitost, zatímco Bob (Craig T. Nelson) má zůstat doma s dětmi. Bob evidentně chce podpořit svoji ženu, ale i tak dostává zabrat. Z prohození tradičních rolí snímek viditelně dovede těžit a to i na superhrdinské rovině: Obvykle muž zachraňuje a žena zůstává u plotny. Tady navíc žena má být tím, kdo napraví superhrdinům (tradičně spojeným s mužským elementem) pošramocenou reputaci (něco takového jsme mohli pozorovat v rámci DC Films, kde špatnou pověst napravuje Wonder Woman).

Pak je tu dospívání dětí, kdy se Violet (Sarah Vowell) staví do role „náhradní matky“, je viditelně rozumnější než všichni muži v rodině, ale pořád je v pubertě a dovede pubertálně vypěnit. Pro Dashe (Huck Milner) chce máma možnost rozhodovat se podle svého uvážení a velkým tématem bude malý Jack-Jack. Na jeho postavě snímek zřejmě ukáže paralelu života s miminkem, které trpí nějakou vrozenou vadou, nebo přinejmenším paralelu s vypjatými situacemi (růst zubů, bezesné noci, nechuť k jídlu…), které rodiče musí překonat, jakkoliv to může být namáhavé, protože je to prostě jejich dítě. Tady se navíc samozřejmě bavíme o tom, že se v Jack-Jackovi budí superhrdinské schopnosti, což s sebou nese mnoho příležitostí k humorným scénkám, podobně jako všechny momenty s návrhářkou Ednou (Brad Bird). A k rodinným klišé odkazuje i závěrečný moment s Frozonem (Samuel L. Jackson), který by se rád vytratil na superhrdinskou akcičku s přáteli a dostane při tom sekec od manželky.

To všechno poukazuje k tomu, že Incredibles 2 budou tematicky bohatým filmem, nad kterým se půjde zajímavě zamyslet a psát o něm hutné úvahy. Nicméně pokud jde o nějaký tah na branku, nějakou jiskru, ta mi upřímně v upoutávce stále chybí. Pořád tu není nic, co by mě čaplo za pačesy a říkal jsem si, že druhé Úžasňáky chci hned teď vidět. V tomhle ohledu boduje snad jedině akce, kde superhrdinové používají svoje schopnosti opravdu chytrým a nápaditým způsobem. Zatímco v hraných filmech si často superhrdinové vystačí s nudnou výměnou nadlidsky silných úderů, tady opravdu postavy využívají toho, že mají nepředstavitelné schopnosti a možnosti. V komentářích dejte vědět, jak trailer působí na vás, pod ním najdete ještě dvě videa a v galerii nejnovější plakáty.

Oblíbená superhrdinská rodinka je zpátky v Úžasňákových 2. Tentokrát bude v centru pozornosti Helen (Holly Hunter), která vede kampaň za návrat superhrdinů. Bob (Craig T. Nelson) zůstává doma, aby čelil hrdinským úkolům „normálního“ života s Violet (Sarah Vowell), Dashem (Huck Milner) a malým Jack-Jackem. Změna je o to těžší, že nikdo zatím netuší, že se Jack-Jackovi brzy objeví superschopnosti. Když se ale objeví nový záporák s nebezpečným plánem, tak musí rodina Parrových společně s Mražounem (Samuel L. Jackson) najít způsob, jak znovu spolupracovat. Což se líp řekne než udělá, i když jsou všichni úžasní. Režíruje Brad Bird, datum české a slovenské premiéry je stanovené na 2. 8. 2018.

Úžasňákovi

05.11.2004 | USA
Akční, Dobrodružný, Animovaný, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 10

Úžasňákovi 2: Nový trailer slibuje super akci a rodinné drama | Fandíme filmu Úžasňákovi 2: Nový trailer slibuje super akci a rodinné drama | Fandíme filmu Úžasňákovi 2: Nový trailer slibuje super akci a rodinné drama | Fandíme filmu Úžasňákovi 2: Nový trailer slibuje super akci a rodinné drama | Fandíme filmu Úžasňákovi 2: Nový trailer slibuje super akci a rodinné drama | Fandíme filmu Úžasňákovi 2: Nový trailer slibuje super akci a rodinné drama | Fandíme filmu Úžasňákovi 2: Nový trailer slibuje super akci a rodinné drama | Fandíme filmu Úžasňákovi 2: Nový trailer slibuje super akci a rodinné drama | Fandíme filmu Úžasňákovi 2: Nový trailer slibuje super akci a rodinné drama | Fandíme filmu Úžasňákovi 2: Nový trailer slibuje super akci a rodinné drama | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest