Avengers 3: Risk, předávání pochodně a kdo je v nebezpečí

Avengers 3: Risk, předávání pochodně a kdo je v nebezpečí | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Většina herců vůbec nedostala scénář, kam se poděl Hawkeye a další a další zajímavosti. K tomu skvělé video o bratrství během natáčení.

Další časopis zveřejnil hutnou várku zajímavostí k Avengers: Infinity War. Tentokrát to byl americký Total Film. Obálky najdete dole v galerii, ale raději pojďme na všechny ty zajímavosti.

Film nebude až tak komediální, rozhodně ne tolik, jako Thor: Ragnarok, potvrzuje Mark Ruffalo. Bratři Russoovi mají jiný styl a boj proti Thanosovi není veselá záležitost. Určitou spontaneitu se v Bruci Bannerovi ale zachovat podařilo a události Ragnaroku rozhodně Bruce nenávratně změnily. Postava se postupně vyvíjí, napříč jednotlivými filmy a tentokrát je opět trochu odlišná.

Z pohledu Chrise Pratta nemají Strážci Galaxie nějak závratný prostor. Vlastně dostali takové obrovské „cameo“ ve filmu někoho jiného. Přinášejí s sebou vlastní „příchuť“, film ozvláštňují, ale dramatická tíže neleží na jejich bedrech.

Chadwick Boseman si nemyslí, že by byl Black Panther tak docela Avenger. Vnímá to spíš naopak – Avengers se (alespoň na čas) stávají součástí Wakandy. Režiséři si pochvalují, že jim dala Wakanda pomohla dát filmu větší rozmanitost.

Postavy budou umírat. Scenáristé Markus a McFeely nedostali od žádných herců požadavek, že je mají zabít – všichni pracují pro Marvel rádi. O koho se nicméně máme bát? O veterány. Scenáristé samozřejmě neprozradí nic konkrétního, ale dodávají, že postavy, které jsme sotva potkali a mají toho ještě spoustu před sebou, by bylo škoda z hrací desky odstranit předčasně. Postavy, které už žily plný, bohatý život? Ty jsou v daleko větším nebezpečí!

Jedna z nejzábavnějších věcí na celém filmu je podle Dona Cheadlea potkávání postav, které se dosud neznaly. A to setkávání ještě ani zdaleka neskončilo, v Avengers 4 bude pokračovat.

Elizabeth Olsen a Paul Bettany si pochvalují, že romance jejich postav, Wandy a Visiona, konečně naplno rozkvetla a je pro obě figury ve snímku klíčovým středobodem.

Jak spolu budou vycházet Captain a Iron Man? Podle Chrise Evanse už to snad nemůže být horší a Downey dodává, že by neřekl, že se vyloženě usmířili, nicméně blížící se hrozba je tak veliká, že si oba uvědomují, že ať už chtějí spolupracovat nebo ne, nic jiného jim nezbývá, pokud chtějí přežít. Joe Russo nicméně zdůrazňuje, že Civil War musí mít následky, hrdinové stále jsou rozdělení a rozdrobení. To má ve filmu zásadní vliv.

Chris Hemsworth o Infinity War říká, že je to přerod, předávání pochodně. Kdysi dávno byl on u Marvelu nováček, teď je veterán a nováčci musí předvést, zda dovedou sérii táhnout. Hemsworth dodává, že Thanos je největší síla, jaké se kdy Thor postavil. Thanos je děsivý a odpudivý, ale zároveň dokáže projevit až zvláštní empatii. A je neskutečné, jak detailně v dnešní době technologie dokáže promítnout výkon herce do tváře digitální postavy.

Jeden čas měl být ve filmu popsaný dosavadní Thanosův život, ale nakonec se režiséři rozhodli, že to není potřeba. Film je nicméně pojednaný z jeho úhlu pohledu. Je to typický padouch, který si myslí, že právě on je hrdinou svého vlastního příběhu. Karen Gillan, představitelka Nebuly, pak dodává, že především zásluhou Joshe Brolina má Thanos v sobě také lidskost, není to jednorozměrný záporák. Dále herečka slibuje, že snímek blíže prozkoumá vztah Nebuly s Gamorou, a že nás v tomhle směru čeká opravdu nečekané překvapení.

Většina herců nedostala scénář filmu, aby se zabránilo úniku spoilerů. Aby herci byli při natáčení v obraze, nastínili jim režiséři z okolností scény vždy jen to nejdůležitější. Jedním z mála, kteří směli přečíst kompletní scénář, byl Chris Evans. Je to čistě díky jeho postavení? Anebo má ve filmu tak zásadní úlohu a prostor, že to jinak prostě nešlo?

Spider-Man podle Toma Hollanda hodně dospěje a podle Roberta Downeyho Jr. zvládne vydržet víc, než byste čekali.

A co Hawkeye? Kde je? Až uvidíme film, tak vše pochopíme. Jeho absence je úzce spjatá s příběhem.

Podle scenáristů Marvel netrval na tom, aby Avengers 3 a 4 byli dokonale provázaní. Dovolil jim, aby se soustředili na postavy, připravili dva dobré příběhy a riskovali.

A co bude dál? Tvůrci jsou s filmem nesmírně spokojení a hrozně se těší na to, kam se příběh vyvine v Avengers 4. Finále má fanoušky skutečně překvapit a trojka má před čtyřkou vytvořit opravdu velká očekávání. Oba dva filmy jsou zásadně jiné a diváky by mělo uspokojit, že trojka i čtyřka mají odlišný styl, tón i vyprávění.

To jsou skutečně odvážná slova, takže jsme zvědaví, jak se je podaří naplnit. A na závěr ještě parádní featurette z natáčení, který se soustředí na dobré vztahy mezi herci, ale přináší i řadu nových záběrů přímo z filmu. V galerii najdete fotky z natáčení předchozích filmů, které dosud nikdy nebyly zveřejněné.

Avengers: Infinity War završují bezprecedentní desetiletou cestu filmovým světem Marvelu. Na plátna přinesou ultimátní a tu nejvíc smrtící bitvu všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musejí být ochotni obětovat úplně všechno, aby se pokusili zastavit mocného Thanose, než jeho prudký útok, provázený ruinami a zkázou, ukončí celý vesmír. Režírují Anthony a Joe Russoovi, produkuje Kevin Feige. Scénář napsali Christopher Markus a Stephen McFeely.

V hlavních rolích hrají Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Josh Brolin, Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Sebastian Stan, Tom Holland, Tom Hiddleston, Benedict Cumberbatch, Chris Pratt, Benedict Wong, Zoe Saldana, Karen Gillan, Vin Diesel, Dave Bautista, Bradley Cooper, Pom Klementieff, Benicio Del Toro, Don Cheadle, Chadwick Boseman, Anthony Mackie, Gwyneth Paltrow, Winston Duke, Letitia Wright, Jon Favreau, Danai Gurira, Sean Gunn, Terry Notary a mnozí další.

Datum premiéry je stanoveno v Česku a na Slovensku na 26. 4. 2018.

Zdroje: Total Film I, II, Marvel

Avengers: Infinity War

27.04.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 8

Avengers 3: Risk, předávání pochodně a kdo je v nebezpečí | Fandíme filmu Avengers 3: Risk, předávání pochodně a kdo je v nebezpečí | Fandíme filmu Avengers 3: Risk, předávání pochodně a kdo je v nebezpečí | Fandíme filmu Avengers 3: Risk, předávání pochodně a kdo je v nebezpečí | Fandíme filmu Avengers 3: Risk, předávání pochodně a kdo je v nebezpečí | Fandíme filmu Avengers 3: Risk, předávání pochodně a kdo je v nebezpečí | Fandíme filmu Avengers 3: Risk, předávání pochodně a kdo je v nebezpečí | Fandíme filmu Avengers 3: Risk, předávání pochodně a kdo je v nebezpečí | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest