Star Wars IX: Mark Hamill už nemá velkou chuť k návratu

Star Wars IX: Mark Hamill už nemá velkou chuť k návratu | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Proč už pro herce není sága taková, jako dřív? Může být Carrie přeobsazena? A kdo se může v devítce vrátit?

Článek obsahuje spoilery k Star Wars: Poslednímu z Jediů!

Pokud čtete tyhle řádky, jistě jste viděli Posledního z Jediů a víte, že Luke Skywalker položil svůj život pro vyšší dobro. V minulosti to tak přitom být nemělo. Když ještě chystal Colin Trevorrow Epizodu IX, tak podle některých tvrzení loboval za to, aby byl Lukeův osud jiný. A sám Mark Hamill v rozhovoru uvedl, že v prapůvodním námětu George Lucase měl Luke zemřít až v Epizodě IX, po tom, co vytrénoval Leiu. Ani jedno z toho už se však nestane.

Hamill několikrát veřejně mluvil o tom, že mu nějakou dobu trvalo, než se dokázal smířit s osudem svojí postavy, který pro ni připravil v osmičce režisér a scenárista Rian Johnson. Nakonec našel v Lukeově konci zalíbení nicméně chuť do dalších Star Wars mu bere něco jiného. V rozhovoru přiznal, po smrti Carrie Fisher už si Hvězdné války nedokáže užít naplno. Vlastně je mu tedy docela jedno, jestli se ještě vrátí nebo ne. Han je pryč, Luke je pryč, Carrie je pryč, Hamillova největší chuť odešla společně s nimi.

Ve spojitosti s Leiou před časem fanoušci začali na internetu diskutovat o tom, zda by ji nestálo za to na poslední díl přeobsadit, třeba Meryl Streep. Hamill znovu připomíná, že podle dosavadních předpokladů měla být sedmička Hanova, osmička Lukeova a devítka skutečně Leina, už jen proto, že Kylo Ren je její syn a ona je s ním nevyhnutelně spojená. Nicméně Lucasfilm už zavrhl myšlenku, že by Carrie Fisher oživil digitálně, podobně jako třeba Petera Cushinga v Rogue One a přeobsazení také podle Hamilla nepřichází v úvahu. Carrie je podle něj nenahraditelná a herec navíc potvrzuje, že se scénář skutečně začal po smrti herečky psát znovu od začátku.

Zmínili jsme návrat Lukea Skywalkera v Epizodě IX. Můžete namítat, že po smrti se může vrátit jen těžko, ale nezapomínejme, že jsme ve světě Síly, kde se Jediové už v předchozích filmech pravidelně vraceli jako Duchové (Force Ghosts). Pokud tedy mají tvůrci s Lukeovým Duchem nějaké záměry, můžeme jen doufat, že se Mark Hamill úkolu poctivě zhostí, i když už to pro něj není takové lákadlo, jako dřív. Je docela dobře možné, že jeho postava po smrti Carrie Fisher do značné míry převezme v příběhu roli, kterou by jinak zastávala Leia. Nepotvrzená zpráva New York Daily News potom tvrdí, že by se jako Duch měl znovu vrátit také Yoda.

Nějaké další novinky o Epizodě IX? Herci už podle všeho dostali scénář a John Boyega už stačil odhalit, že po rozdělení v Posledním z Jediů budou mít Finn a Rey (Daisy Ridley) opět společné scény.

Na závěr interview s Boyegou:

Datum premiéry Star Wars: Epizody IX je stanovené na 19.12. 2019. Scénář napsali J.J. Abrams a Chris Terrio, Abrams bude režírovat.

Zdroje: New York Daily News, IGN, Collider, ABC

Star Wars: Vzestup Skywalkera

20.12.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 8

Star Wars IX: Mark Hamill už nemá velkou chuť k návratu | Fandíme filmu Star Wars IX: Mark Hamill už nemá velkou chuť k návratu | Fandíme filmu Star Wars IX: Mark Hamill už nemá velkou chuť k návratu | Fandíme filmu Star Wars IX: Mark Hamill už nemá velkou chuť k návratu | Fandíme filmu Star Wars IX: Mark Hamill už nemá velkou chuť k návratu | Fandíme filmu Star Wars IX: Mark Hamill už nemá velkou chuť k návratu | Fandíme filmu Star Wars IX: Mark Hamill už nemá velkou chuť k návratu | Fandíme filmu Star Wars IX: Mark Hamill už nemá velkou chuť k návratu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest