Tiché místo mohlo být součástí Cloverfieldu. Je už sérií moc?

Tiché místo mohlo být součástí Cloverfieldu. Je už sérií moc? | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 9 obrázků
Hollywood se možná až příliš spoléhá na sílu značky. Vyplatí se Tichému místu a jeho hercům, že jdou vlastní cestou?

Tiché místo vypadá jako hodně svébytný napínavý thriller s hororovou příchutí. Snímek pojednává o postapokalyptickém světě, ve kterém žijí jakási krvelačná monstra, která reagují na zvuk. Proto ústřední rodina, kterou snímek sleduje, žije v izolaci, chová se tiše a dorozumívá se znakovou řečí. Film má menší rozpočet, zajímavý sci-fi koncept, natočilo jej studio Paramount...nezavání to náhodou něčím?

Jak už napovídá název článku, do podobné škatulky jde zapasovat všechny Cloverfield filmy a scenáristé Scott Beck a Bryan Woods v rozhovoru prozradili, že je skutečně v jednu chvíli napadlo, že by mohli být součástí Cloverfieldu a dokonce diskutovali se svými manažery o tom, jestli by se něco takového nedalo provést. V té době zrovna Paramount chystal Ulici Cloverfield 10 a na základě prvotního námětu se zdálo, že by Tiché místo do světa Clovefieldu zapadat mohlo, ale když byl dokončený celý scénář, tak se studio rozhodlo, že Tiché místo svým stylem mezi Cloverfield filmy přeci jen nepasuje. Snímek byl natolik specifický, že dokázal stát na vlastních nohou i bez podpory značky Cloverfield (Monstrum). A scenáristé jsou za to ve finále rádi. Sci-fi sérii J.J. Abramse mají rádi, ale i jako diváky je baví, když v kinech dostanou něco zcela originálního – mají pocit, že v současnosti do multiplexů proudí prakticky jenom snímky, které jsou součástí nějaké širší značky.

A první odhady tržeb dávají tvůrcům i producentům za pravdu – Tiché místo značku Cloverfield vůbec nepotřebuje. Podle předpovědí má snímek za víkend utržit až 45 milionů dolarů, což je na film s rozpočtem 19 milionů dolarů, který za sebou nemá silnou značku, velice dobré číslo. Ulice Cloverfield 10 měla rozpočet 15 milionů a za první víkend utržila 24 milionů. A u Cloverfield Paradox studio Paramount snímek rovnou prodalo Netflixu, protože nevěřilo tomu, že by film mohl být v kinech úspěšný. Další Cloverfield snímky se nicméně chystají a Paramount stále věří, že zasazení menších sci-fi filmů do širšího Cloverfield světa je smysluplná strategie.

Že je v dnešní době všechno možná až moc závislé na sériích a značkách, to potvrzují také představitelé hlavních rolí, Emily Blunt a John Krasinski (který snímek také režíroval). Oba dva shodou okolností měli příležitost hrát postavy pro Marvel. Blunt měla dostat roli Black Widow, ale nemohla ji přijmout kvůli jiným závazkům a Krasinski byl v jednom ze závěrečných kol castingu na Captaina Ameriku. Oba dva herci připouštějí, že je filmy od Marvelu baví a kolegům role přejí, nicméně ve finále jsou rádi, že je sami nedostali, protože práce pro Marvel je nesmírně časově náročná a točit vedle marvelovek také další filmy, je dost obtížné.

Co dodat? Snad jen to, že přejeme podobným filmům (těm, které se odváží vydat neprošlapanou cestu) úspěch, aby vznikaly další takové a nabídka v kinech byla co nejrozmanitější.

Na závěr ochutnávka z Tichého místa:

Vybrali si k životu tiché místo. Až moc tiché. Jediný hlasitější zvuk se stává spouštěčem pro nepředstavitelný teror, který už čtyřčlenná rodina nechce zažít. Hluk v těchto končinách může znamenat rozsudek smrti. Herec John Krasinski režíruje sebe sama a svou manželku Emily Blunt v psychologickém thrilleru Tiché místo. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 3. 5. 2018. 

Zdroje: Variety, Variety II, Slashfilm, Yahoo

Galerie: 10

Tiché místo mohlo být součástí Cloverfieldu. Je už sérií moc? | Fandíme filmu Tiché místo mohlo být součástí Cloverfieldu. Je už sérií moc? | Fandíme filmu Tiché místo mohlo být součástí Cloverfieldu. Je už sérií moc? | Fandíme filmu Tiché místo mohlo být součástí Cloverfieldu. Je už sérií moc? | Fandíme filmu Tiché místo mohlo být součástí Cloverfieldu. Je už sérií moc? | Fandíme filmu Tiché místo mohlo být součástí Cloverfieldu. Je už sérií moc? | Fandíme filmu Tiché místo mohlo být součástí Cloverfieldu. Je už sérií moc? | Fandíme filmu Tiché místo mohlo být součástí Cloverfieldu. Je už sérií moc? | Fandíme filmu Tiché místo mohlo být součástí Cloverfieldu. Je už sérií moc? | Fandíme filmu Tiché místo mohlo být součástí Cloverfieldu. Je už sérií moc? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest