Box Office: Hra začala

Box Office: Hra začala | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 3 obrázky
Ready Player One a Spielberg skórují včetně masivního komba v Číně. Game Over je tím pádem pro Pacific Rim.

Jedničkou víkendu a obecně velikonočních svátků je Ready Player One. Adaptace geekovské bible s tunou nostalgických referencí je klasická Spielbergovská adventura. Film odstartoval už ve čtvrtek a souhrnně utrží  během svátků 53 milionů. Za čistý víkend to bude 41 milionů, což je pro Spielberga jedna z nejlepších premiér. Pokud bychom to ale srovnávali, tak jedině s filmy starými 10 - 25 let, což není kdovíjak vypovídající. Protože jsme na začátku dubna, tak je těch 40 milionů i druhá nejlepší premiéra roku za Black Pantherem

Rekordy ale padaly hlavně v Číně, kde film začal hodně pomalu, ale nakonec odsud bude mít neuvěřitelný víkendový násobitel 4.2x, protože skoro všichni se do kin nahrnuli až v sobotu a nakonec tam nechali 61,7 milionů. Pro Warnery nejlepší otvírák doposud. Globálně jsme jinak na 181 milionech, což je pro Spielberga druhý nejlepší celosvětový start kariéry za Indianou 4 v roce 2008 (272 milionů). Film má šanci na nějakých 150 milionů z Ameriky a zřejmě až 225 mega jenom z Číny. 

Druhou výraznější novinkou je Acrimony od Tylera Perryho. Režisér si dal malou pauzu od Madey a s Taraji P. Henson se pustili do tuctového thrilleru o "zradě a lžích". Henson se za poslední roky docela vyprofilovala jako nadějné kasovní jméno, hlavně díky seriálu Empire. Proto je 17 milionů při debutovém víkendu solidní číslo. Jde o poslední film, který ještě distribuuje Lionsgate, protože Perry navázal novou spolupráci s Paramountem. Jako rozlučka hezké, ačkoli půjde o jednu z těch nižších premiér. Čekejte 35 milionů z Ameriky.

Třetího dílu se dočkala série God's Not Dead, tentokrát s podtitulem A Light In Darkness. Jak jsme ale říkali minulé víkendy, křesťanskou cílovku teď baví Lionsgate a jejich I Can Only Imagine, takže ostatní filmy výrazně krachují. Takže zatímco I Can Only Imagine už je na 55 milionech a Paul: Apostly of Christ alespoň na 11,5 mega, série God's Not Dead umírá s 2,6 miliony za víkend. 

V sedmém víkendu nasazení je Black Panther s 11,3 miliony už na 650 mega v Americe. Během zítřka by měl film překonat 652 milionů Jurského světa, aby se stal čtvrtým největším filmem v Americe po Star Wars VII, Avatarovi a Titanicu. Hodně teď závisí na tom, jak silní budou v následujících týdnech Ready Player One nebo blížící se Rampage, aby zastavili Pantherovi cestu k 700 milionům. Globálně jsme na 1.27 miliardě. V kinech je také Pacific Rim: Povstání, pokud jste na něj už nezapomněli. Většina diváků asi ano, protože film brutálně spadl o 67 % na nějakých 9 milionů a po deseti dnech promítání je na 45,6 milionech. Globálně jsme alespoň okolo 200 milionů, ale i tak to vypadá, že se v Universalu zase nepoučili a nalili peníze do něčeho, co nikdo ani nechtěl. Ehm... Lovec: Zimní válka. Ehm... Mumie.

Sherlock Koumes má v druhém víkendu 7 milionů, v Americe je na 23 milionech a globálně na 31 mega. Slušná čísla, kdyby animovaný sequel nestál 59 milionů! Tomb Raider je globálně na 245 milionech a protože byl rozpočet 94 milionů, budou mít Warneři z Lary ještě možná malý hit. Těžko říct, jestli je to plnohodnotný restart série, ale alespoň se ty peníze úplně nepohřbily. Psí ostrov vyrazil do 165 kin a s 2,81 miliony je už na hezkých 6 mega po deseti dnech promítání. Indie animák od Wese Andersona ještě v limitovaném nasazení trochu pobyde a široce půjde v polovině dubna.

Zdroj: Forbes

Ready Player One: Hra začíná

11.03.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Hra začala | Fandíme filmu Box Office: Hra začala | Fandíme filmu Box Office: Hra začala | Fandíme filmu Box Office: Hra začala | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest