Tommyknockeři: Vraždícího klauna vystřídá další nadpozemská síla

Tommyknockeři: Vraždícího klauna vystřídá další nadpozemská síla | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 9 obrázků
Na řadu se dostává další ze seznamu nejlépe prodávaných kingovek. Kdo z borců v oblasti hororů se popere se specifickým námětem?

Možná si pamatujete rok 1993 a béčkovou adaptaci zajímavé knížky jménem Tommyknockeři (The Tommyknockers). A proč říkám zajímavé? Kromě toho, že ji mnoho čtenářů označuje za jednu z nejbláznivějších kingovek a hodnotí ji hodně rozpačitě, sám autor o ní mluví jako o ošklivé knize – jak před pár roky přiznal v jednom rozhovoru, jde o poslední kousek, který napsal během svého temného, osm let dlouhého přátelství s kokainem (zde asi pramení ona rozpačitost díla). O své knize říká i to, že jde o dobrý 350stranový román nabubřelý o stovky stran navíc. Navíc přiznal, že kvůli své závislosti si ani nepamatuje, že knihu psal.

Údajnou nabubřelost se rozhodl pokusit ukočírovat známý režisér a producent James Wan. Jistě mnozí víte, že má s hororem bohaté zkušenosti třeba z filmových sérií Insidious a V zajetí démonů. Zatím nevíme, zda bude pouze produkovat nebo se také chopí režie. Dovést adaptaci zdárnému konci se spolu s ním pokusí producent Roy Lee, rovněž hororový matador (To, Blair Witch: 20 let poté) a Larry Sanitsky, dlouhodobý držitel práv k předloze, který produkoval starší verzi filmu roku 1983.

„Jde o alegorický příběh o závislosti, hrozbě jaderné energie, nebezpečí masové hysterie a absurdity zrychlující se technické evoluce. Všechno jsou to relevantní témata těchto dnů stejně, jako doby, kdy byl román napsán. Taktéž je to příběh o věčné síle lásky a kouzlu vykoupení,“ řekl Sanitsky ve svém prohlášení směrovaném potenciálním sponzorům, studiím, nebo streamovacím službám. 

Příběh je soustředěný do města Haven v Maine, které se dostává pod vliv nebezpečného plynu z vykopaného vesmírného plavidla. Plyn začíná měnit lidi, rozšiřuje jejich schopnosti, ale zároveň z nich dělá hodně násilné bytosti po vzoru mentality mimozemského roje. Jeden muž je díky starému zranění imunní a pokouší se šílenství místních obyvatel zastavit.

Jestli na chvilku zbloudím do roviny hypotéz, nebylo by na škodu, kdyby se do této nové adaptace aktivně zaangažoval i Stephen King a “svou třístovku dobrých stránek“ by filmařům obtáhnul zvýrazňovačem a připravil jim pořádný podklad bez oněch hluchých míst. Divák zhýčkán novou podobou filmového klauna Pennywise a znechucen loňským pokusem o Temnou věžtotiž jistě nebude mít dvakrát chuť přivírat oči.

Každopádně, zpět do přítomnosti, protože jak všichni víme, King je látka, se kterou se úspěchy nedosahují lehce. Přiložený trailer vám připomene časem odvátý první pokus o film podle této knihy. 

Zdroje: TheHollywoodReporter, Entertainment, Movieweb

Galerie: 10

Tommyknockeři: Vraždícího klauna vystřídá další nadpozemská síla | Fandíme filmu Tommyknockeři: Vraždícího klauna vystřídá další nadpozemská síla | Fandíme filmu Tommyknockeři: Vraždícího klauna vystřídá další nadpozemská síla | Fandíme filmu Tommyknockeři: Vraždícího klauna vystřídá další nadpozemská síla | Fandíme filmu Tommyknockeři: Vraždícího klauna vystřídá další nadpozemská síla | Fandíme filmu Tommyknockeři: Vraždícího klauna vystřídá další nadpozemská síla | Fandíme filmu Tommyknockeři: Vraždícího klauna vystřídá další nadpozemská síla | Fandíme filmu Tommyknockeři: Vraždícího klauna vystřídá další nadpozemská síla | Fandíme filmu Tommyknockeři: Vraždícího klauna vystřídá další nadpozemská síla | Fandíme filmu Tommyknockeři: Vraždícího klauna vystřídá další nadpozemská síla | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest