Mission: Impossible 6: Tom skočil ze 7 km a natáčení definitivně končí

Mission: Impossible 6: Tom skočil ze 7 km a natáčení definitivně končí | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 8 obrázků
Obyčejné skákání padákem je nuda. Dokud nehupnete s dýchacími přístroji vojenským stylem, není to ono.

Hlavní část natáčení Mission: Impossible – Fallout skončila už 22. 2. Teprve měsíc potom je však definitivně hotovo. Režisér Christopher McQuarrie spolu s Tomem Cruisem trávili čas v Abu Dhabi, kde za pomoci místní armády točili scénu seskoku z letadla. Ale nejedná se o žádný obyčejný výsadek, jaké Tom Cruise jistě zvládá s prstem nose. Ethan Hunt samozřejmě potřebuje něco speciálního, a tak se skáče z výšky zhruba 7,5 kilometru, v rychlosti 320 kilometrů v hodině. Z téhle výšky začali civilisté skákat teprve nedávno, do té doby z ní seskakovali jen vojáci.

Je potřeba seskakovat ve speciálních kombinézách (kvůli mrazu) a s dýchacím přístrojem (v takové výšce je řídký vzduch, tedy nedostatek kyslíku a jiný tlak). I s veškerým vybavením a výcvikem stále existuje vysoké riziko, že parašutista omdlí či dostane kesonovou nemoc. Ale Cruise samozřejmě vždy musí mít pro svoje diváky nachystáno něco speciálního. McQuarrie zdůrazňuje, že se natáčelo za soumraku, kdy vhodné světelné podmínky trvaly zhruba tři minuty, během kterých bylo potřeba dvouminutovou scénu zmáknout. Každý den tedy měli filmaři příležitost pouze pro jedno opakování. Nakonec se ale podařilo a po 161 dnech natáčení v neděli 25. 3. definitivně skončilo.

Jak jste spolu s námi mohli během natáčení sledovat, štáb vyždímal z jednotlivých situací co se dalo a herci i kaskadéři šli skutečně na dřeň. Tom Cruise několikrát neváhal nasadit život a při jednom z kaskadérských přeskoků si zlomil kotník. Potom se až zázračně rychle dokázal vrátit k natáčení a hazardovat dál. Teď mají filmaři čtyři měsíce na to, aby celou tu parádu stačili dostat do kin. Těšíme se!

A na závěr ještě jednou loučení Henryho Cavilla s jeho Impossible knírem. Jestli jste video dosud neviděli, tak musíte:

 

#ShavedButNotForgotten

Příspěvek sdílený Henry Cavill (@henrycavill),

Ty nejlepší úmysly se vám občas vrátí. V Mission: Impossible – Fallout Ethan Hunt (Tom Cruise), jeho tým IMF (Alec Baldwin, Simon Pegg, Ving Rhames) a několik známých spojenců (Rebecca Ferguson, Michell Monaghan) závodí s časem, po tom, co se jedna mise zvrtla. Henry Cavill, Angela Bassett, Sian Brooke a Vanessa Kirby doplňují obsazení, Christopher McQuarrie opět režíruje. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 26. 7. 2018.

Zdroje: Tom Cruise, Christopher McQuarrie

Mission: Impossible - Fallout

27.07.2018 | USA
Akční, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Galerie: 9

Mission: Impossible 6: Tom skočil ze 7 km a natáčení definitivně končí | Fandíme filmu Mission: Impossible 6: Tom skočil ze 7 km a natáčení definitivně končí | Fandíme filmu Mission: Impossible 6: Tom skočil ze 7 km a natáčení definitivně končí | Fandíme filmu Mission: Impossible 6: Tom skočil ze 7 km a natáčení definitivně končí | Fandíme filmu Mission: Impossible 6: Tom skočil ze 7 km a natáčení definitivně končí | Fandíme filmu Mission: Impossible 6: Tom skočil ze 7 km a natáčení definitivně končí | Fandíme filmu Mission: Impossible 6: Tom skočil ze 7 km a natáčení definitivně končí | Fandíme filmu Mission: Impossible 6: Tom skočil ze 7 km a natáčení definitivně končí | Fandíme filmu Mission: Impossible 6: Tom skočil ze 7 km a natáčení definitivně končí | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest