The Belko Experiment: Uvidíme pokračování kancelářského masakru?

The Belko Experiment: Uvidíme pokračování kancelářského masakru? | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Uvidíme druhý díl kancelářského masakru či nikoliv?

Článek obsahuje spoilery k prvnímu dílu!

Předloni nám scenárista James Gunn (Strážci Galaxie) a režisér béčkových hororů Greg McLean (Wolf Creek, Ztracen v džungli) přinesli hororový The Belko Experiment. Ten pojednával o zaměstnancích jedné americké firmy v Kolumbii, kteří se stali součástí nedobrovolného experimentu, v rámci kterého se musejí postupně pozabíjet, dokud nezůstane jeden poslední. Pokud tak neučiní v rámci časového limitu, začnou postupně umírat všichni, a to výbuchem minibomby implantované v jejich hlavě.

Zápletka filmu slibovala zajímavou podívanou pro fanoušky různých gore vyvražďovaček. Nakonec se jednalo o lehce nadprůměrný horor, ve kterém fungovala atmosféra a chování postav, ovšem chybělo daleko více kreativního vraždění, ač o krev nebylo nouze. Konec zůstal otevřený, když poslední přeživší Mike (John Gallagher Jr.) zjistil, že Belko Experiment je pouze jeden ze stovky dalších experimentů probíhajících po celém světě.

Film šel do kin pouze v Americe, a přes nízký rozpočet 5 milionů bylo poněkud zklamáním, že utržil pouze 10. Otevřený konec měl odstartovat celou sérii filmů, o pokračování se však doteď vůbec nemluvilo. Až nyní promluvil Sean Gunn, bratr Jamese, který si taky ve filmu zahrál, avšak příliš světla do případu nevnesl. Podle něj si natáčení všichni užili, a film byl podle něj určitým způsobem úspěchem, o pokračování však vůbec nic neví a nikde se o něm nemluví.

Minulý rok se o pokračování zmínil James Gunn s tím, že má v hlavě nápady na minimálně dva další filmy. „Pokud budou lidé chtít vidět pokračování, tak jim ho dám.“ prohlásil, od té doby se však mlčí. Film si svoje fanoušky určitě získal, zřejmě však ne tolik, aby to dokázalo spustit práce na dalších filmech. Značně k tomu přispěl i nevýrazný finanční výsledek filmu, a tak to vypadá, že zajímavý koncept zůstane nadále nevyužitý.  

Zdroj: Screenrant

The Belko Experiment

17.03.2016 | USA, Kolumbie
Akční, Thriller, Horor
Info o filmu

Galerie: 5

The Belko Experiment: Uvidíme pokračování kancelářského masakru? | Fandíme filmu The Belko Experiment: Uvidíme pokračování kancelářského masakru? | Fandíme filmu The Belko Experiment: Uvidíme pokračování kancelářského masakru? | Fandíme filmu The Belko Experiment: Uvidíme pokračování kancelářského masakru? | Fandíme filmu The Belko Experiment: Uvidíme pokračování kancelářského masakru? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest