Dr. Doom: Film o padouchovi se inspiruje Captainem Amerikou

Dr. Doom: Film o padouchovi se inspiruje Captainem Amerikou | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Noah Hawley chce dál zkoumat hranice toho, co je možné ukázat v rámci komiksového žánru.

Noah Hawley (Legion, Fargo) dál připravuje samostatný film o Doctoru Doomovi. Stále nevíme mnoho, ale v aktuálním rozhovoru Hawley alespoň trochu poodkryl karty.

Superhrdinské filmy podle Hawleyho už poměrně zmapovaly určitý typ příběhů. Ale co by se ještě dalo v rámci žánru předvést? Scenáristovi na Doomovi přijde zajímavé, že je králem východoevropské země. Takže by se podle něj dal jeho příběh zpracovat jako žánrový mix s důrazem na politický thriller.

V tomhle ohledu Hawley vidí jako inspiraci Captaina Ameriku: Návrat prvního Avengera. Ten podle něj velice dobře míchal superhrdinský film s thrillerem ve stylu příběhů z dob studené války. Tohle bude samozřejmě něco úplně jiného, ale na míchání žánrů také dojde. Noah dodává, že nemá za úkol restartovat Fantastickou čtyřku, ale prostě přinést film o Doctoru Doomovi, který se bude ptát: Je to hrdina? Padouch? A co vlastně chce? Jeho scénář se na tyhle otázky ptá hodně seriózním způsobem.

Hawley zároveň připouští, že není úplně jasné, jestli jeho projekt nezmizí v propadlišti času v rámci přechodu studia Fox pod patronát Disneyho. Jaké bude mít následně Marvel plány pro X-Meny, to Noah netuší. Ale pokud jde kupříkladu o jeho seriál Legion, tak si nedokáže představit, že by byl zrušený jen proto, že nezapadá do nějaké širší koncepce, pokud by nadále generoval dobrou sledovanost.

Postavu v roce 1962 vymyslel Stan Lee spolu s kreslířem Jackem Kirbym. Doom je známý svojí železnou maskou, vykreslovaný je jako geniální vědec i jako čaroděj. Je prudce inteligentní, jeho snahou je vládnout světu po svém a často je označován za jednoho z nejlepších komiksových padouchů vůbec. Ve filmech z let 2005 a 2007 jej hrál Julian McMahon, ve snímku z roku 2015 pak Toby Kebbell, i když tehdy byla postava výrazně pozměněna.

Zdroj: Observer

Galerie: 5

Dr. Doom: Film o padouchovi se inspiruje Captainem Amerikou | Fandíme filmu Dr. Doom: Film o padouchovi se inspiruje Captainem Amerikou | Fandíme filmu Dr. Doom: Film o padouchovi se inspiruje Captainem Amerikou | Fandíme filmu Dr. Doom: Film o padouchovi se inspiruje Captainem Amerikou | Fandíme filmu Dr. Doom: Film o padouchovi se inspiruje Captainem Amerikou | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest