Batman v Superman měl víc odkazů k Justice League 2

Batman v Superman měl víc odkazů k Justice League 2 | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Zack Snyder fanouškům poodhalil další easter-egg. K tomu vystřižená scéna z Justice League a nějaké vystřižené a zákulisní fotky.

Zack Snyder měl vymyšlenou celou dlouhodobou dějovou linku. Batman v Superman byl jen začátek, příběh měl následně pokračovat v Justice League a vrcholit v Justice League II, která se dokonce jeden čase měla točit současně s jedničkou a měla být součástí dvoudílného, celistvého příběhu, rozetnutého na dva filmy.

V BvS jsme mohli vidět celou řadu odkazů na věci budoucí, primárně v souvislosti s Batmanovou vidinou černé budoucnosti. Ta byla protkaná odkazy na Darkseida, mocnou vesmírnou bytost a možná vůbec nejmocnějšího záporáka DC komiksu. Steppenwolf z Justice League byl jeho vyslancem a opět i zde můžeme najít na Darkseida několik odkazů. Na to, že se „někdo“ blíží, upozorňoval ve vystřižené scéně také Lex Luthor (Jesse Eisenberg). Jistě, mohl myslet Steppenwolfa, ale s mnoha změnami, kterými si svět DC v posledních letech prošel, se klidně v době natáčení pořád ještě mohlo jednat o odkaz na Darkseida.

Dalším velkým odkazem na věci budoucí pak bylo zjevení Flashe (Ezra Miller) z budoucnosti, který varoval Bruce Waynea (Ben Affleck) před blížícím se nebezpečím. Konkrétně Bruceovi řekl, že „o něm měl pravdu“, že „Lois je klíč“, a že je „má najít“. To předjímá vizi temné budoucnosti, které se členové Justice League snaží předejít. Některé Flashovy poznámky mohou směřovat už k první Justice League, ale zvlášť všechno spojené s Darkseidem je odkaz na Justice League II.

Na film ale narážely i jemnější odkazy. Jeden teď potvrdil přímo Zack Snyder. Jeden fanoušek na sociální síti Vero sdílel screenshot s Batmanem, Wonder Woman a Lois nad Supermanovým mrtvým tělem. K obrázků dodal, že si nikdy nevšiml, že jsou v záběru tři kříže. Na to Snyder zareagoval, že to je odkaz na Justice League II (a vzápětí dodal #untilitwasnt – tedy něco ve smyslu „dokud nebyla zrušená“). Fanoušci spekulují o tom, zda mají kříže symbolizovat, že před úplným vítězstvím se budou muset obětovat ještě další hrdinové (alespoň tedy dočasně, když je ve hře cestování v čase a různá zmrtvýchvstání), ale jednoznačně je na téhle situaci vidět, že měl Snyder dopředu připravených spoustu plánů. Jakých, to se asi hned tak nedozvíme, protože všechny dlouhodobé plány jsou mrtvé, už v rámci první Justice League byl příběh přepracovaný, Justice League II byla zrušená a Zack Snyder už pro DC Films nepracuje. Pokud jste se těšili na Darkseida, mohli byste si přijít na své alespoň v rámci chystaného snímku New Gods.

V galerii najdete několik záběrů ze zákulisí BvS a Justice League, stejně jako vystřiženou scénu, ve které se celá Justice League schází nad rakví. Přikládáme také video s vystřiženým momentem z Justice League (z finální verze Josse Whedona). Druhé video ukazuje rozhovor s Gal Gadot a Jasonem Momoou, ve kterém se oba herci zmiňují scénu s rakví.

JL: Couple more seconds of unseen footage featuring the world's finest together, thanks to a VFX reel from r/DC_Cinematic

Zdroje: Screen Rant

Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti

20.03.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 7

Batman v Superman měl víc odkazů k Justice League 2 | Fandíme filmu Batman v Superman měl víc odkazů k Justice League 2 | Fandíme filmu Batman v Superman měl víc odkazů k Justice League 2 | Fandíme filmu Batman v Superman měl víc odkazů k Justice League 2 | Fandíme filmu Batman v Superman měl víc odkazů k Justice League 2 | Fandíme filmu Batman v Superman měl víc odkazů k Justice League 2 | Fandíme filmu Batman v Superman měl víc odkazů k Justice League 2 | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest