Avengers 3: Co vše bylo potřeba pro stvoření nejrozsáhlejšího filmu dějin

Avengers 3: Co vše bylo potřeba pro stvoření nejrozsáhlejšího filmu dějin | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 22 obrázků
Jak se z dvojfilmu staly dva samostatné, jak se vyvíjí a mění akce, jak režiséři Marvel filmů spolupracují, kde jsou hrdinové na začátku filmu a mnohem víc.

Od minulého pátku američtí novináři postupně odhalují, co všechno se dozvěděli během návštěvy natáčení Avengers: Infinity War. Aktuálně pro vás máme hromadu zajímavostí z velké zpovědi režisérů bratří Russoových.

Ti znovu zdůrazňují, že se pro spoustu postav jedná o velké finále, závěr jejich příběhu. Máme si představit všechny dosavadní filmy jako jeden příběh, jednu knihu, která teď končí. Pak přijde další kniha, která bude navazovat, ale přijde s vlastním, novým příběhem. Avengers 3 a 4 byli prapůvodně připravovaní jako jeden příběh rozdělený na dvě části, ale během vývoje se to změnilo a ze snímků se staly dvě samostatné entity. Bude se čtyřka od trojky výrazně lišit? Každá dobrá série (i tak těsně provázaná, jako třeba Harry Potter) se musí podle Russoových vyvíjet. Pro ně jsou na prvním místě vždy postavy, takže změna musí vycházet z postav. Bude záležet na tom, které postavy budou v čele, co která postava reprenzentuje, jaké je její silné téma, jaké jsou její tužba.

Podobně mluví bratři i o akčních scénách. Dobrá akce podle nic musí vycházet z postav, musí nějak posouvat vyprávění, být nějakým způsobem podaná z pohledu postav. Akce se mění v závislosti na tom, jaké postavy v ní jsou, v jakém jsou postavy poměru, jak se mění jejich vzájemná chemie. Zároveň ale asi nečekejme žádnou zásadní změnu oproti Winter Soldierovi a Civil War. Russoovi si pochvalují nové digitální IMAX kamery, které umožňovaly všechny ty vysoké postavy a rozsáhlé lokace točit v příznivém „vysokém“ formátu (film zabere na výšku větší část plátna), zároveň jsou však nesmírně lehké, a tak nijak neovlivňovaly agresivní styl se spoustou pohybu, kterým jsou bratři zvyklí točit.

(BTW: Máme se těšit minimálně na jednu akční scénu, která je co do počtu postav výrazně větší, než ta na letišti v Civil War).

Že nebude nic moc zásadně jiné proti WS a CW,  tomu napovídá i skutečnost, že režiséři pracují se stále stejným týmem spolupracovaníků, v čele s Danem DeLeeuwem (triky), Jeffem Fordem (střih), Trentem Opalochem (kamera) a Samem Hargravem (koordinátor akce). To, že se můžou Russoovi spolehnout na své kolegy a nesmírně důkladný proces příprav (scénář, storyboardy, preview filmu s pomocí jednoduché digitální animace) je prý také naprosto nezbytné pro to, že se podařilo takhle rozsáhlý projekt s takhle rozsáhlým obsazením vůbec zkoordinovat.

Další důkaz toho, že si Russoovi pojedou nadále ve svém stylu? Bratři připouštějí, že spolupracovali se všemi režiséry, kteří zrovna točili další Marvel filmy nebo se na to brzo chystali. Spolupráci s Jamesem Gunnem, Scottem Derricksonem, Peytonem Reedem, Ryanem Cooglerem a Taikou Waititim byla těsná. Všichni měli vzájemně vliv na své scénáře, filmy. Každý předchozí film měl úplně jiný tón, jiný styl a všechny ty tóny a styly je třeba ctít a nějakým způsobem přirozeně zakomponovat. Zároveň to všechno ale Joe a Anthony podají skrze svoji optiku, podobně, jako když zajeté postavy ze starších filmů představili maličko jinou optikou už v rámci Captaina Ameriky: Winter Soldiera. A pokud by se jim cokoliv z předchozích filmů nezdálo, tak najdou cestu, jak to přirozeně změnit, podobně, jak v komiksových předlohách každý další autor upravuje dosavadní skutečnosti k obrazu svému.

Avengers: Infinity War se budou odehrávat dva roky po událostech Civil War a zhruba pět let po událostech Strážců Galaxie 2. Mezi filmy se nestalo nic zásadního. To převratné chtějí tvůrci ukázat na plátně, mezitím je období relativního klidu. Složení oficiálních Avengers je stále stejné, jako na konci Civil War. Pořád je vede Tony Stark, členy jsou stále Vision, War Machine a do nějaké míry možná Spider-Man. Tony je pro něj stále mentorem, to mentorské pouto se bude nadále vyvíjet. Zbytek Avengers se naopak stále schovává. Jsou rozbití, rozdělení. Do velké míry bude film o tom, jak podobně nejednotní hrdinové dokážou obstát ve svojí největší zkoušce, co jim i v té nejhorší možné situaci dává další sílu bojovat.

Z charakterního hlediska do téhle rovnice budou významně zapadat Strážci Galaxie, kteří jsou pět let spolu, mají k sobě blízko, jsou skutečný tým – což je v kontrastu právě k Avengers. Víme, že se Strážci mnoho času stráví Thor, který má mít opravdu výživný dějový (osobnostní) oblouk, který začal už v Ragnaroku. Všichni hrdinové mají v příběhu něco v sázce, všichni jsou nějak emocionálně zainteresovaní, všem hrozí, že se jejich život (či alespoň způsob života) zboří jako domek z karet, pokud Thanos vyhraje. Jak víme, tak vesmírný padouch (více o postavě v předchozím článku) jde po kamenech nekonečna a jeho snaha je o to vypjatější, že jsou s kameny dvě postavy (Doctor Strange a především Vision) tak úzce spjaty. Jedna svým osobním smyslem pro povinnost, druhá životem.

Podobný přístup dává přinejmenším naději, že film ve finále bude přeci jen něco víc, než jen souboj sběratele drahého kamení proti opravdu veeeelkému množství klaďasů v elasťácích. Těšíme se.

Avengers: Infinity War završují bezprecedentní desetiletou cestu filmovým světem Marvelu. Na plátna přinesou ultimátní a tu nejvíc smrtící bitvu všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musejí být ochotni obětovat úplně všechno, aby se pokusili zastavit mocného Thanose, než jeho prudký útok, provázený ruinami a zkázou, ukončí celý vesmír. Režírují Anthony a Joe Russoovi, produkuje Kevin Feige. Scénář napsali Christopher Markus a Stephen McFeely.

V hlavních rolích hrají Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Josh Brolin, Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Sebastian Stan, Tom Holland, Tom Hiddleston, Benedict Cumberbatch, Chris Pratt, Benedict Wong, Zoe Saldana, Karen Gillan, Vin Diesel, Dave Bautista, Bradley Cooper, Pom Klementieff, Benicio Del Toro, Don Cheadle, Chadwick Boseman, Anthony Mackie, Gwyneth Paltrow, Winston Duke, Letitia Wright, Jon Favreau, Danai Gurira, Sean Gunn, Terry Notary a mnozí další.

Datum premiéry je stanoveno v Česku a na Slovensku na 26. 4. 2018.

Zdroje: Slashfilm

Avengers: Infinity War

27.04.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 23

Avengers 3: Co vše bylo potřeba pro stvoření nejrozsáhlejšího filmu dějin | Fandíme filmu Avengers 3: Co vše bylo potřeba pro stvoření nejrozsáhlejšího filmu dějin | Fandíme filmu Avengers 3: Co vše bylo potřeba pro stvoření nejrozsáhlejšího filmu dějin | Fandíme filmu Avengers 3: Co vše bylo potřeba pro stvoření nejrozsáhlejšího filmu dějin | Fandíme filmu Avengers 3: Co vše bylo potřeba pro stvoření nejrozsáhlejšího filmu dějin | Fandíme filmu Avengers 3: Co vše bylo potřeba pro stvoření nejrozsáhlejšího filmu dějin | Fandíme filmu Avengers 3: Co vše bylo potřeba pro stvoření nejrozsáhlejšího filmu dějin | Fandíme filmu Avengers 3: Co vše bylo potřeba pro stvoření nejrozsáhlejšího filmu dějin | Fandíme filmu Avengers 3: Co vše bylo potřeba pro stvoření nejrozsáhlejšího filmu dějin | Fandíme filmu Avengers 3: Co vše bylo potřeba pro stvoření nejrozsáhlejšího filmu dějin | Fandíme filmu Avengers 3: Co vše bylo potřeba pro stvoření nejrozsáhlejšího filmu dějin | Fandíme filmu Avengers 3: Co vše bylo potřeba pro stvoření nejrozsáhlejšího filmu dějin | Fandíme filmu Avengers 3: Co vše bylo potřeba pro stvoření nejrozsáhlejšího filmu dějin | Fandíme filmu Avengers 3: Co vše bylo potřeba pro stvoření nejrozsáhlejšího filmu dějin | Fandíme filmu Avengers 3: Co vše bylo potřeba pro stvoření nejrozsáhlejšího filmu dějin | Fandíme filmu Avengers 3: Co vše bylo potřeba pro stvoření nejrozsáhlejšího filmu dějin | Fandíme filmu Avengers 3: Co vše bylo potřeba pro stvoření nejrozsáhlejšího filmu dějin | Fandíme filmu Avengers 3: Co vše bylo potřeba pro stvoření nejrozsáhlejšího filmu dějin | Fandíme filmu Avengers 3: Co vše bylo potřeba pro stvoření nejrozsáhlejšího filmu dějin | Fandíme filmu Avengers 3: Co vše bylo potřeba pro stvoření nejrozsáhlejšího filmu dějin | Fandíme filmu Avengers 3: Co vše bylo potřeba pro stvoření nejrozsáhlejšího filmu dějin | Fandíme filmu Avengers 3: Co vše bylo potřeba pro stvoření nejrozsáhlejšího filmu dějin | Fandíme filmu Avengers 3: Co vše bylo potřeba pro stvoření nejrozsáhlejšího filmu dějin | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest