Battlestar Galactica: Dá na 100% prostor ženským postavám

Battlestar Galactica: Dá na 100% prostor ženským postavám | Fandíme filmu
NBCUniversal Television
Zobrazit dalších 10 obrázků
Změní některé známé postavy pohlaví? A proč přípravy projektu váznou.

Režisér Francis Lawrence připravuje sci-fi Battlestar Galactica, na motivy starších úspěšných TV seriálů. Režisér v aktuálním interview vysvětlil, že přípravy trvají tak dlouho, protože on točil Rudou volavku a jeho spoluscenáristka Lisa Joy pracovala na druhé řadě Westworldu. Její přínos by nicméně měl být vynikající. Lawrence také znovu zdůraznil, že se nejedná o pokračování žádné z předešlých sérií, ale o zcela samostatný počin.

Reportér serveru Digital Spy se jej zeptal, zda film bude následovat současný trend větší diverzity pohlaví na plátnech a případně výměny mužských postav za ženské. Na to režisér odpověděl: „Stoprocentně ano. Nebudu uvádět žádné detaily, ale určitě je tu pro to prostor“. Lawrenceova odpověď působila dojmem, že režisér jednoduše schvaluje, když mají ve filmech prostor ženské postavy. Digital Spy z nějakého důvodu klade důraz na svůj dotaz o záměně pohlaví hrdinů. Nevíme, zda to skutečně z širší konverzace vyplývalo nebo magazín režisérova slova překrucuje.

Pokud by se mělo jednat čistě o větší zařazení ženských postav, než je v současnosti běžné, tak tam nejde pochybovat o tom, že to pro Lawrence nebude problém. Ve svých posledních projektech (Rudá volavka a tři díly Hunger Games) měl hlavní ženskou hrdinku a Battlestar Galactica nabízí celou řadu výrazných ženských postav. Prezidentem lidské civilizace je žena, jednou z hlavních pilotek vesmírného letectva je žena, popřípadě řada z nepřátelských robotů, tedy přední záporáci filmu, jsou také ženy.

A kdyby se měl některý ze známých hrdinů stát hrdinkou? Zrovna Galactice to nepůsobí nijak nepředstavitelně - už v seriálu z roku 2004 bylo pohlaví jedné z postav změněno (právě zmiňovaná vesmírná pilotka Starbuck byla v prapůvodní Galactice z roku 1978 mužem) a fungovalo to, takže by vlastně v rámci značky nešlo o žádnou novinku. Že by došlo k nějaké opravdu zásadní proměně, jako třeba v nedávných Krotitelích duchů, to asi nehrozí.

Co vy na to? Jste pro, aby v chystaném sci-fi velkofilmu bylo víc žen? Je vám to jedno? Nebo preferujete, když jednou dané postavy zůstávají ve známé podobě?

V seriálové předloze zaútočí na planetu Caprica (podobnou Zemi) robotičtí Cyloni a podrobí si či vyhladí většinu lidstva. Svobodně uniká jen malá flotila lodí vedená bitevníkem Galactica. Zatímco v původním seriálu z roku 1978 byli robotičtí Cyloni "mimozemšťané", v novém z roku 2004 jde o lidský výtvor. Zvlášť nový seriál se zabýval celou řadou silných témat, jako jsou umělá inteligence, duše, reinkarnace atd. Měl dobře napsané postavy, hutný děj, neotřelé zvraty a vyhýbal se žánrovým klišé. Celovečerní verzi připravují scenáristka Lisa Joy a režisér Francis Lawrence.

Zdroj: Digital Spy

Battlestar Galactica

08.12.2003 | USA, Kanada
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Drama
Info o filmu

Galerie: 11

Battlestar Galactica: Dá na 100% prostor ženským postavám | Fandíme filmu Battlestar Galactica: Dá na 100% prostor ženským postavám | Fandíme filmu Battlestar Galactica: Dá na 100% prostor ženským postavám | Fandíme filmu Battlestar Galactica: Dá na 100% prostor ženským postavám | Fandíme filmu Battlestar Galactica: Dá na 100% prostor ženským postavám | Fandíme filmu Battlestar Galactica: Dá na 100% prostor ženským postavám | Fandíme filmu Battlestar Galactica: Dá na 100% prostor ženským postavám | Fandíme filmu Battlestar Galactica: Dá na 100% prostor ženským postavám | Fandíme filmu Battlestar Galactica: Dá na 100% prostor ženským postavám | Fandíme filmu Battlestar Galactica: Dá na 100% prostor ženským postavám | Fandíme filmu Battlestar Galactica: Dá na 100% prostor ženským postavám | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest