Box Office: Black Panther zase vyhrál, Disney porazil sám sebe

Box Office: Black Panther zase vyhrál, Disney porazil sám sebe | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 9 obrázků
V pasti času doufalo v naskočení na současně probíhající inclusion vlnu, ale na té si stále drandí Panther.

Disney dál kraluje víkendům, i když to není s jeho aktuální novinkou, ale s Black Pantherem. Nicméně popořádku, nejdřív pojďme na čerstvé kusy. Pohádkové dobrodružství V pasti času jako by potvrzovalo, že nové značky a sci-fi žánr Disneymu z nějakého důvodu prostě moc nejdou. Země zítřka, John Carter...teď tedy V pasti času. Rozpočet snímku činil 100 milionů dolarů bez nákladů na marketing, a tak 33 milionů z amerických pokladen není úplně mnoho. Část Hollywoodu byla zvědavá, jestli siné černošské obsazení zafunguje podobně jako u Black Panthera, ale samo o sobě to evidentně nestačí. A Wrinkle in Time nepomohly spíše negativní recenze (42% na Rotten Tomatoes) a také trailerová kampaň rozhodně neslibovalo něco, na co si s chutí zajde mainstreamové publikum. Mezinárodně utrženo dalších 6 milionů a zatím to vypadá, že se film v kinech nemusí vůbec zaplatit.

Druhá novinka týdne je na třetí příčce žebříčku. Oni 2: Noční kořist. První díl série Strangers utržil při rozpočtu 9 milionů krásných 83 milionů a dvojka jistě míří na obdobné hodnoty. Horory stále platí za levný, tudíž výdělečný žánr a publikum v současnosti nemá v kinech příliš z čeho vybírat, takže pramálo záleží na kvalitě. 38% na Rotten Tomatoes je tedy naprosto jedno, 10 milionů je doma, a i když je docela dobře možné, že finální tržby budou oproti jedničce poloviční, projekt se zaplatí a producenti můžou být relativně spokojení.

Třetí novinka taktéž patří do ranku pokleslé popcornové zábavy. The Hurricane Heist Roba Cohena pojednává o loupežném překvapení během hurikánu. Tržba 3 miliony je opravdu slaboučká, ale film stál jen 35 milionů, takže když by se podařilo zabrat na mezinárodních trzích, nemusel by z toho být úplný průšvih. Na podobných hodnotách se drží také nepříliš dobře hodnocený Gringo, kterému nepomáhá ani silné obsazení a zdánlivě vděčná premisa o obyčejném chlapíkovi, který se zaplete s drogovými mafiány. Tržba 2,6 milionu v USA, 850 tisíc mezinárodně.

Thoroughbreds utržili 1,2 milionu, nicméně snímek se promítal jen ve zhruba pětistovce kin a jedná se o hodně specifickou indie záležitost, ve které se dvě mladá děvčata pokoušejí přesvědčit Antona Yelchina (jeho poslední role před tím, než zemřel), aby pro ně někoho zabil. Rozpočet činil také tak 1,2 milionu, takže po pár týdnech ve světových kinech bude snímek i s náklady na marketing zaplacený a my můžeme doufat, že se k nám zajímavě vyhlížející kus nějakou cestou také dostane. Černá komedie Ztratili jsme Stalina, která se chystá i do našich kin, byla uvedena do pouhých 4 kin, kde utržila 181 tisíc a zatím se jedná o nejlepší poměr utržených peněz na sál pro letošní rok mezi malými filmy a druhý nejlepší letošní poměr, hned po veleúspěšném Black Pantherovi.

Pojďme ale na starší filmy. A začneme Black Pantherem, který se opět vydrápal na první příčku. Tržba 41 milionů je větší, než si většina očekávaných „hitů“ odnese za první víkend. Black Panther má za sebou čtvrtý. Oproti předchozímu se propadl jen o 38% a jedná se třetí nejlepší výkon v žebříčku čtvrtých víkendů (druhé jsou Star Wars: Síla se probouzí se 42 miliony, první Avatar s 50 miliony). V USA už snímek utržil 562 milionů dolarů. To je druhá nejlepší tržba Marvelu za Avengers, přičemž jejich 619 milionů nepůsobí úplně neporazitelně. V žebříčku nejlepších amerických tržeb je v tuhle chvíli Black Panther na 7. místě. Mezinárodně Černý panter konečně překonal půl miliardy a to do velké míry díky pozitivnímu přijetí v Číně, kde diváci za lístky nechali 67 milionů, což byl 4. nejlepší otevírák superhrdinského filmu v Říši středu. Celosvětově Panther utržil 1, 078 miliardy, což film řadí na 21. příčku obecného žebříčku a na pátou příčku žebříčku Marvel filmů. Před Pantherem jsou kromě dvou dílů Avengers ještě Iron Man 3 a Captain America: Občanská válka, přičemž minimálně Kapitán by měl být v dohledných týdnech překonaný (utržil během svého nasazení 1,153 miliardy).

Další příčky telegraficky: 4. místo, Rudá volavka8 milionů tento víkend v USA, 82 milionů celosvětově. 5. místo Game Night8 milionů tento víkend v USA, 69 milionů celosvětově. 6. místo Králíček Petr - 6,8 milionů tento víkend v USA, 119 milionů celosvětově. 7. místo Přání smrti - 6,6 milionů tento víkend v USA, 24 milionů celosvětově.

A jak si vedly filmy, které ukořistily nějaké ty Oscary? Nejvíc si polepšila Tvář vody. Ta přidala 720 kinosálů a za víkend utržila 2,4 milionu dolarů. Během týdne činil nárůst v tržbách 43 procent oproti tomu předchozímu, takže určitý zvýšený zájem diváků patrný je. V USA se od předání cen prodaly lístky za dalších 3,5 milionu a komplet už pohádka Guillerma del Tora utržila 148 milionů. Tři Billboardy za Ebbingem, které bodovaly v hereckých cenách, utržily za víkend dalších 700 tisíc, celosvětově mají 142 milionů. Nejtemnější hodina s Oscarem pro Garyho Oldmana utržila 280 tisíc za víkend a 142 milionů celosvětově. Já, Tonya dostala Oscara pro herečku ve vedlejší roli, za víkend přibylo 263 tisíc, celkem je utrženo 29 milionů. Coco se pyšní dvěma Oscary, utržil čerstvě 250 tisíc, celkově má 745 milionů. Nit z přízraků s Oscarem za kostýmy utržila dalších 245 tisíc, celosvětově má 41 milionů. Sluší se nicméně dodat, že většina oscarových filmů měla premiéru už před notnou dobou a řada z nich je už dostupná na domácím videu.

Příští víkend se Black Panther o prvenství popere s Tomb Raiderem, žádný další blockbuster naplánovaný není.

A Wrinkle in Time

09.03.2018 | USA
Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 10

Box Office: Black Panther zase vyhrál, Disney porazil sám sebe | Fandíme filmu Box Office: Black Panther zase vyhrál, Disney porazil sám sebe | Fandíme filmu Box Office: Black Panther zase vyhrál, Disney porazil sám sebe | Fandíme filmu Box Office: Black Panther zase vyhrál, Disney porazil sám sebe | Fandíme filmu Box Office: Black Panther zase vyhrál, Disney porazil sám sebe | Fandíme filmu Box Office: Black Panther zase vyhrál, Disney porazil sám sebe | Fandíme filmu Box Office: Black Panther zase vyhrál, Disney porazil sám sebe | Fandíme filmu Box Office: Black Panther zase vyhrál, Disney porazil sám sebe | Fandíme filmu Box Office: Black Panther zase vyhrál, Disney porazil sám sebe | Fandíme filmu Box Office: Black Panther zase vyhrál, Disney porazil sám sebe | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest