Avengers 3: O co jde Thanosovi a jak se mu hrdinové postaví

Avengers 3: O co jde Thanosovi a jak se mu hrdinové postaví | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Čekají nás netradiční spojení hrdinů, v bitvě o Wakandu se ukážou nečekané tváře. A Thanos je buď spasitel nebo ničitel - záleží na úhlu pohledu.

Příval informací k Avengers: Infinity War neutuchá. Možná tedy začněte pomalu zvažovat, zda o filmu opravdu chcete vědět tolik. Následující řádky sice neprozrazují žádné zásadní zvraty, ale i tak začínáme mít docela podrobný obrázek toho, jak bude výsledný film vypadat.

Avengers: Infinity War jsou velkou kulminací dosavadních deseti let marvelovských příběhů. Vesmírného válečníka Thanose (Josh Brolin) jsme poprvé viděli v závěru prvních Avengers, Avengers: Infinity War naplno odhalí jeho plány a motivaci. V komiksech se Thanos snaží vyhladit polovinu existence, aby oslnil svoji vyvolenou – personifikovanou Smrt samu. Filmová verze se snaží přeci jen držet o něco víc při zemi, pokud to jde u takhle fantastického námětu vůbec říct.

Thanos pochází z planety Titan, jejíž prakticky všichni obyvatele zahynuli, kvůli událostem, kterým Thanos mohl zabránit, ale nebylo mu to dovoleno. Přísahal, že nic takového už znovu nedovolí. Domnívá se, že se vesmír řítí do záhuby, že se život roztahuje příliš nekontrolovaně. To podle Thanose přivodí vesmíru zkázu a zničí to veškerý život. Podle „šíleného titána“ tomu lze zabránit, pokud vyhladí půlku žijících bytostí ve vesmíru. Ve vlastních očích je tedy Thanos spasitel, který se snaží zachránit polovinu života ve vesmíru. Podle šéfa Marvelu Kevina Feigeho je tedy strašlivý nebo geniální – záleží na úhlu pohledu.

Aby dosáhl svých cílů, potřebuje Thanos Rukavici nekonečna osázenou šesti Kameny nekonečna. Kompletní artefakt dokáže ohývat čas, prostor, energii, zákony fyziky a reality. Zelený kámen času ukrývá oko Agamotovo Doctora Strange (Benedict Cumberbatch). Collector (Benicio del Toro) ukrývá ve své sbírce červený kámen reality. Vesmírná policie Nova Corps má ve svém držení fialový kámen síly. Loki (Tom Hiddleston) vzal z pokladnice v Asgardu modrý kámen prostoru a Vision (Paul Bettany) má v čele zasazený žlutý kámen mysli.

Thanos je na lovu. Režisér Joe Russo zmiňuje, že v tomhle ohledu se výstavba příběhu inspiruje heist filmy z 90. let, kdy padouch získává jeden kámen za druhým a všichni hrdinové jsou neustále o krok pozadu. Vypadá to, že jednou z hlavních dějových linek filmu bude snaha Avengers zachránit Visiona, po kterém Thanos pase. Jednak hrdinové jistě chtějí zachránit půlku žijících bytostí ve vesmíru, ale také svého uměle stvořeného přítele. Podrobnosti neznáme, avšak Marvel naznačuje, že pokud Vision o kámen, který mu vdech život, přijde, tak je dost pravděpodobné, že bez něj nedokáže existovat dlouho. A Thanos neváhá využít armádu geneticky vyšlechtěných bojovníků Outriderů, pod vedením jeho pobočníků z Černého řádu, aby Visionovi jeho kámen nekonečna sebral.

Potíž je v tom, že na začátku Infinity War nejsou hrdinové jednotní. Dosavadní příběhy spěly k tomu, aby v předvečer největší krize byli Avengers rozprášení. Klíčové tak bude především to, zda všichni dokážou odložit neshody a bojovat za společnou věc. Black Widow (Scarlett Johansson) věří jen malému okruhu přátel a je zatvrzelejší než kdykoliv předtím. Její skepse jí často zachrání život, a tak se velice dobře doplňuje s vždy optimistickým Captainem Americou (Chris Evans). Falcon (Anthony Mackie) je v ještě pochmurnějším stavu. Ve Wakandě se necítí dobře, vůči Black Pantherovi (Chadwick Boseman) a Iron Manovi (Robert Downey Jr.) po událostech Civil War stále chová nevraživost.

Přes všechny možné rozpory je důležité, že Captain America důvěřuje T‘Challovi. Ve Wakandě vidí nejbezpečnější místo na Zemi, a právě proto se sem společně s většinou hrdinů stáhne, aby bránili Visiona a jeho kámen nekonečna před Thanosem a jeho silami. Z Visiona je vlastně takový živoucí MacGuffin. Jeho život je reálně ohrožený a jakmile se Thanos přiblíží, začne cítit fyzickou bolest. O Wakandě mluví filmaři jako o místě posledního vzdoru, takže zřejmě půjde o jednu z finálních scén filmu. Doslova bychom měli čekat scénu, ve které Captain, Black Panther, Black Widow a Hulk (Mark Ruffalo) budou vlastními těly chránit chřadnoucího Visiona před dorážením nepřátel.

Kulisa Wakandy z velké většiny vyrostla kousek od Atlandy, kde filmaři roztáhli zelená pozadí v dálce a v popředí neváhali vykopat obří strouhu, zaplavit ji vodou a s pomocí obřích čerpadel simulovat proud řeky. Podle reportéra EW filmaře potrápily přívalové deště, ale i bez nich natáčení vrcholné bitvy nebyla žádná legrace. Bratři Russoovi najednou kontrolovali několik kamerových štábů, které na obou stranách „řeky“ točily několik různých šarvátek hrdinů se stovkami Outriderů (tedy kaskadérů v motion-capture oblecích).

Dozvídáme se, že do bitvy se zapojí také Thor (Chris Hemsworth) a část Strážců galaxie. V jedné scéně si Thor s Captainem chválí nové účesy a vousy (uvidíme, zda se vtípek do finální verze filmu dostane), po dlouhé době bojují bok po boku a ohánějí se novými zbraněmi. Captain má vibraniové náloketníky od Shuri (Letitia Wright) a definitivně je potvrzené také to, že Thor skutečně během filmu získá sekeru Stormbreaker. Dalším zajímavým párem v bitvě budou například Bucky (aka White Wolf – Sebastian Stan) s Rocket Racoonem, kterého v motion capture obleku opět ztvárnil Sean Gunn, bratr režiséra Jamese Gunna (Bradley Cooper Rocketovi propůjčuje pouze hlas). Tady se zase můžeme těšit na vtipnou výměnu, při které se Rocket postupně pokusí koupit Buckyho pušku a umělou ruku. To vše, zatímco kolem zuří bitva a z nebe se snášejí Thanosovy lodě…

Vyvrcholení ságy vypadá vskutku intenzivně, takže nikdo nebude v bezpečí. Kevin Feige opět mluví o tom, že příběh opravdu má být finální, má se jednat do určité míry o pevně daný konec, což není u hollywoodských sériích úplně běžný jev. Scenáristé Christopher Markus a Stephen McFeely dodávají, že někteří hrdinové definitivně skončí. Někteří se obětují nebo padnou v boji, jiní navždy pověsí hrdinské řemeslo na hřebík. Tak či tak se s nimi potkáme v Avengers 3 a 4 naposledy.

Dole v galerii najdete několik novýc fotek z natáčení

Avengers: Infinity War završují bezprecedentní desetiletou cestu filmovým světem Marvelu. Na plátna přinesou ultimátní a tu nejvíc smrtící bitvu všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musejí být ochotni obětovat úplně všechno, aby se pokusili zastavit mocného Thanose, než jeho prudký útok, provázený ruinami a zkázou, ukončí celý vesmír. Režírují Anthony a Joe Russoovi, produkuje Kevin Feige. Scénář napsali Christopher Markus a Stephen McFeely.

V hlavních rolích hrají Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Josh Brolin, Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Sebastian Stan, Tom Holland, Tom Hiddleston, Benedict Cumberbatch, Chris Pratt, Benedict Wong, Zoe Saldana, Karen Gillan, Vin Diesel, Dave Bautista, Bradley Cooper, Pom Klementieff, Benicio Del Toro, Don Cheadle, Chadwick Boseman, Anthony Mackie, Gwyneth Paltrow, Winston Duke, Letitia Wright, Jon Favreau, Danai Gurira, Sean Gunn, Terry Notary a mnozí další.

Datum premiéry je stanoveno v Česku a na Slovensku na 26. 4. 2018.

Zdroje: SHH, EW,

Avengers: Infinity War

27.04.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 5

Avengers 3: O co jde Thanosovi a jak se mu hrdinové postaví | Fandíme filmu Avengers 3: O co jde Thanosovi a jak se mu hrdinové postaví | Fandíme filmu Avengers 3: O co jde Thanosovi a jak se mu hrdinové postaví | Fandíme filmu Avengers 3: O co jde Thanosovi a jak se mu hrdinové postaví | Fandíme filmu Avengers 3: O co jde Thanosovi a jak se mu hrdinové postaví | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest