Star Wars: Novou trilogii původně naplánoval celou Abrams

Star Wars: Novou trilogii původně naplánoval celou Abrams | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Hvězdné války měly podle Daisy Ridley dopředu daný plán, rozhodly se však od něj upustit.

Daisy Ridley, představitelka Rey ze série Star Wars, byla nedávno v rozhovoru dotázána, zda byla otázka toho, kdo jsou její rodiče, definitivně dořešená ve Star Wars: Posledním z Jediů, popřípadě, zda o tom bylo rozhodnuto ještě před dokončením Star Wars: Síla se probouzí. Odpověď byla více než zajímavá.

Podle Ridley napsal J.J. Abrams původně nejen scénář k Force Awakens, ale také náměty k Epizodám VIII a IX. Pak přišel Rian Johnson a napsal scénář k Poslednímu z Jediů kompletně sám. Herečka dále uvádí, v minulosti panovala nějaká základní shoda na tom, o čem by celá trilogie měla v hrubých obrysech pojednávat, ale jinak režisér každého dílu měl (má) volnou ruku. Johnson s Abramsem se setkali, aby vývoj ságy společně prodiskutovali, nicméně Epizoda VIII je Rianovo vlastní dílo – Daisy se domnívá, že z Abramsova námětu nezůstalo v Posledním z Jediů vůbec nic.

Téma provázanosti nové trilogie Hvězdných válek patři určitě k těm diskutovaným. Najdou se fanoušci, které netěší, že filmy nejsou dopředu promyšlené, jiným naopak vyhovuje, že každý filmař má příležitost plně realizovat vlastní vizi. Na jedné straně se tedy řeší, jestli jsou (budou) jednotlivé detaily dostatečně provázané, jestli ve filmech nejsou slepé uličky a jestli pokračování dovedou naplnit očekávání, která nastolily snímky předcházející. Na druhé straně je tu pak otázka toho, nakolik dlouhodobé plány filmařům svazují ruce a házejí klacky pod nohy. Nakolik musejí pracovat s prvky, které do jejich vyprávění nesedí, ale mají je předepsané dlouhodobým plánem.

Rian Johnson k tématu v minulosti říkal, že tenhle rozpor příliš neuznává. Delší příběh se stejně musí vymyslet postupně, takže ve finále není velký rozdíl v tom, jestli to udělá jedna osoba v kratším čase nebo několik osob v delším čase. I předem dané plány se navíc stejně mohou měnit, třeba jako když zemřela Carrie Fisher a devátá Epizoda ságy se tomu musí nějak přizpůsobit. Abrams pak v rozhovorech zmiňoval, že je z Posledního z Jediů nadšený, mrzí jej, že neměl šanci Rianův scénář režírovat sám a těší se, jak na něj devítkou bude navazovat.

Zdroj: Daisy Ridley tumblr

Galerie: 6

Star Wars: Novou trilogii původně naplánoval celou Abrams | Fandíme filmu Star Wars: Novou trilogii původně naplánoval celou Abrams | Fandíme filmu Star Wars: Novou trilogii původně naplánoval celou Abrams | Fandíme filmu Star Wars: Novou trilogii původně naplánoval celou Abrams | Fandíme filmu Star Wars: Novou trilogii původně naplánoval celou Abrams | Fandíme filmu Star Wars: Novou trilogii původně naplánoval celou Abrams | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest