Battlestar Galactica: Francis Lawrence potvrdil přípravy

Battlestar Galactica: Francis Lawrence potvrdil přípravy | Fandíme filmu
NBCUniversal Television
Zobrazit další 4 obrázky
Filmová verze kultovního seriálu o vesmírné válce lidstva s roboty se stále chystá.

Jedním z mnoha projektů, o kterém píšeme už docela dlouhou dobu, je celovečerní verze Battlestar Galacticy. Populární seriál vznikl koncem 70. let minulého století vlastně jako vykradačka Star Wars, díky hladu po sci-fi a zapamatovatelnému designu však získal na popularitě. V roce 2003 vznikl remake, který byl podstatně vážnější, serióznější a lze jej považovat za jeden ze základních kamenů moderní seriálové tvorby. Se všemi možnými spin-offy běžel seriál až do roku 2012, nicméně už v roce 2009 se začalo hovořit o celovečerní verzi. Tu měl původně točit Bryan Singer, tahle verze však tiše vyšuměla. Před dvěma lety se poprvé proslechlo, že by se projektu mohl chopit Francis Lawrence, který teď přípravy potvrdil a odhalil další podrobnosti.

Lawrence můžete znát jako režiséra většiny dílů ságy Hunger Games, popřípadě komiksovek Constantine či Já, legenda. Aktuálně uvádí do kin snímek Rudá volavka. V rozhovoru uvedl, že film připravuje společně s Lisou Joy, jednou z tvůrkyň seriálu Westworld. Lawrence dodává, že byl od malička velkým fandou. Původní série se točila kousek od jeho domu a maminka ho vzala podívat na plac, kde si mohl vyzkoušet Cylonskou helmu. Francis dodává, že rozhodně máme čekat pomrknutí na starší série, protože tvůrci jsou fanoušky původní Galacticy i verze z roku 2003, avšak aby pro ně mělo smysl film natočit, tak si látku musejí upravit k obrazu svému.

Zmiňovaní Cyloni v seriálu podnikají invazi na planetu Caprica a podrobí si většinu lidstva. Uniká jen malá flotila lodí vedená bitevníkem Galactica. Zatímco v původním seriálu byli robotičtí Cyloni "mimozemšťané", v novém jde o androidy nerozpoznatelné pro člověka, které vyvinuli samotní lidé. Zvlášť nový seriál se zabýval celou řadou silných témat, jako jsou umělá inteligence, duše, reinkarnace atd. Měl dobře napsané postavy, hutný děj, neotřelé zvraty a vyhýbal se žánrovým klišé. Je otázka, zda na ploše dvouhodinového filmu může verze pro kina konkurovat něčím jiným než vizuální podívanou, ale nechme se překvapit, třeba mají Joy a Lawrence nějaká esa v rukávu.

Na závěr vzpomínáme na seriál z roku 2003:

Zdroj: Coming Soon

Battlestar Galactica

08.12.2003 | USA, Kanada
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Drama
Info o filmu

Galerie: 5

Battlestar Galactica: Francis Lawrence potvrdil přípravy | Fandíme filmu Battlestar Galactica: Francis Lawrence potvrdil přípravy | Fandíme filmu Battlestar Galactica: Francis Lawrence potvrdil přípravy | Fandíme filmu Battlestar Galactica: Francis Lawrence potvrdil přípravy | Fandíme filmu Battlestar Galactica: Francis Lawrence potvrdil přípravy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest