Box Office: Black Panther okamžitě v černých číslech

Box Office: Black Panther okamžitě v černých číslech | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 4 obrázky
Marvel debutuje nejlepší superhrdinskou sólovkou. Kdy se vyjádří Deadpool?

V Americe připadá na pondělí svátek prezidentů, a proto se Marvel rozhodl debutovat s novou sólovkou Black Panther. Pondělní tržby ale nakonec nemusí dělat "lepší" obrázek, protože film startuje s masivními 192 miliony dolary za víkend a s 218 mega i s pondělkem. V rámci "všech dob" je to největší otvírák února, největší sváteční debut a největší tržba za pátek až pondělí.

V rámci standardních víkendů jde o pátou největší tržbu. Film má veskrze pozitivní recenze od diváků, nepřevažují ani muži ani ženy a s násobitelem 2.53x jde o naprostý a poklidný průměr v rámci MCU filmů. Během zítřka čekejte globální tržby někde u 388 milionů a ke konci týdne komentář od marketingového oddělení Deadpoola 2.

Black Panther je přesně ten typ filmu, na který čekaly generace diváků, stejně jako čekaly generace divaček na Wonder Woman. A právě tyhle dva filmy teď spolu svedou souboj o nejlepší superhrdinský start. I s hodně špatným výhledem je tu pořád šance na 436 mega, což je nad Wonder Woman. Čekejte ale spíš něco okolo půl miliardy jen z Ameriky.

Mezi další novinky se započítaly tři čínské kousky, které teď budou lámat rekordy během čínského nového roku. Detective Chinatown 2 vpadl do 115 kin a skončil s 677 000 dolary. Lionsgate nasadili Monster Hunt 2 do sedmdesátky kin a bude z toho 335 000 dolarů. Monkey King 3 se potom hrál jen ve 34 kinech za nějakých 91 000 dolarů. V Číně šly jinak všichni jmenovaní nad 200 mega, ale detailní čísla přineseme příští týden.

Lionsgate to ale ještě zkusili s Pračlověkem, modelínovým animákem od anglických Aaardman. Film má dobré ohlasy, ale anglický animovaný import není to, co se ve Státech většinou chytá. Tentokrát to dělá 3 miliony, což je o milion méně než Ovečka Shaun v roce 2015. Naštěstí většina filmů od Aardmanů zvládne 100 milionů globálně. Otázka je, jestli se to příště nevyplatí Lionsgate hodit rovnou na VOD.

No a pro ty, kterým není Black Panther úplně po chuti a chtěli by nějakého biblického superhrdinu, je tu akční Samson. Film totálně pohořel s necelými 2 miliony, takže se distributor Pure Flix musí vrátit k osvědčeným bohabojným dramatům, z nichž třeba God's Not Dead: A Light in the Darkness startuje v březnu.

Black Pantherem nedotčený zůstal Největší showman, který sice zažívá svůj největší propad doposud, ale stejně je to jen 21 % v devátém víkendu promítání a z toho tržba 5,1 milionů dolarů. Muzikál má v Americe 155 milionů, čímž je ofiko nad La La Landem coby nejúspěšnější původní hraný muzikál. La La Land má naštěstí 431 mega globálně, což parta okolo Hugh Jackmana s 327 miliony asi nedožene. Jumanji se stačilo přehoupnout přes hranice 900 milionů, celá trilogie Fifty Shades pak přes miliardu (trojka zatím utržila 266 milionů).

Zdroj: Forbes

Největší showman

08.12.2017 | USA
Drama, Rodinný, Hudební, Romantický
Info o filmu

Galerie: 5

Box Office: Black Panther okamžitě v černých číslech | Fandíme filmu Box Office: Black Panther okamžitě v černých číslech | Fandíme filmu Box Office: Black Panther okamžitě v černých číslech | Fandíme filmu Box Office: Black Panther okamžitě v černých číslech | Fandíme filmu Box Office: Black Panther okamžitě v černých číslech | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest