Star Wars: Epizoda IX nebude ustupovat internetovým stížnostem

Star Wars: Epizoda IX nebude ustupovat internetovým stížnostem | Fandíme filmu
Lucasfilm
J.J. Abrams stojí za snahou o rovné příležitosti mužů a žen v Hollywoodu. Film si také našel tvůrce jeho výtvarné podoby.

Star Wars: Poslední z Jediů rozpoutaly mezi diváky živou diskusi. Objevuje se celé spektrum názorů, od oslavných po zatracující. Vedle konstruktivní kritiky či fanouškovských stesků se nicméně na negativním konci spektra objevují i dosti bizarní výstřelky. Organizovaná skupina se hrdě hlásila k tomu, že systematicky pracovala na snižování hodnocení filmu na serveru Rotten Tomatoes. Padaly názory, že větší diverzita dělá z filmu „politicky korektní nudu“, popřípadě, že je to celé liberální propaganda, která skrz diverzitu a feminismus ničí Hvězdné války. Vznikl dokonce sestřih filmu, který z něj vystříhal všechny ženské postavy.

Na tyhle ústřelky má J.J. Abrams (režisér Star Wars: Epizody IX) jednoduchou reakci: Podobní křiklouni nemají problém se Star Wars. Jejich problém je v tom, že se cítí ohrožení. „Star Wars jsou velká galaxie, ve které najdete spoustu věcí, téměř cokoliv budete chtít. Jestli se cítíte ženami ohroženi a máte potřebu se proti nim ohánět, tak pravděpodobně pro vás budou Star Wars nepřítel. Nejspíš můžete vzít už první film George Lucase a tvrdit, že Leia měla příliš otevřenou pusu, že byla příliš tvrdá. Každý, kdo chce hledat problémy, si je taky najde. Internet je k tomu jako stvořený“.

Když byl dotázaný, zda křiklouni nějak ovlivní, Epizodu IX, tak Abrams odpověděl, že v žádném případě. Také dodal, že je dost zvláštní si stěžovat, že je ve Star Wars příliš mnoho žen, když si vezmete, že nová trilogie je příběhem Rey, Poa, Finna a Kylo Rena – tedy tří mužů a jedné ženy. Jejich příběh bude pokračovat i nadále a Abrams už se nemůže dočkat, až jej diváci uvidí.

Celkově se pak Abrams domnívá, že určitá část lidí si neuvědomuje, že muži byli společensky dlouhodobě ve výhodě. Abrams chápe, že když byl někdo dlouhodobě zvyklý žít dlouhodobě privilegovaně, tak je pochopitelné, že může být ze změn vyděšený, ale to neznamená, že by jej někdo jakkoliv utiskoval. Snaha o rovnoprávnost není snahou o zrušení mužského pohledu, ale jednoduše o vyvážení obou pohledů.

A jedna drobná novinka na závěr. Natáčení Epizody IX začne v červnu, a tak se pomalu dává dohromady štáb. O vizuální podobu filmu se postará Paul Inglis, člověk zodpovědný za Skyfall, Hru o trůny, Promethea, Potomky lidí nebo nejnověji Blade Runnera 2049. A srandička na závěr:

Zdroje: Indie Wire, Omega Underground

Star Wars: Poslední z Jediů

15.12.2017 | USA, Velká Británie, Mexiko, Irsko
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest