Pottermore: Čeká nás nový Harry Potter?

Pottermore: Čeká nás nový Harry Potter? | Fandíme filmu
J. K. Rowlingová něco tajně kutí.

Poslední kniha se objevila na pultech v roce 2007, poslední film nás čeká 14. července. Takže už jenom pár týdnů a celá Potterománie skončí. Anebo snad ne? Před pár dny jsme se dozvěděli o tajemném projektu s názvem Pottermore (volně přeloženo - Více Pottera). Mají se fanoušci opět na co těšit?

Harryho příznivci se o Pottermore dozvěděli prostřednictvím virální kampaně. Po vyluštění hádanky se dostali na stránku www.pottermore.com, kde však na návštevníky čeká zatím pouze slib J. K. Rowlingové, že se brzy dozvíme víc (comming soon). Kromě internetové stránky byly spuštěny také twitter a youtube. Na youtbue najdete kromě dalších obrázků soviček také konkrétní datum - Tajemství bude odhlaeno 23. června.

Už teď ale samozřejmě běží napříč internetem spekulace o tom, co Pottermore znamená. Jedni se domnívají, že půjde o multiplayerovou online hru, jiní si myslí, že to bude zábavní park. Zdaleka nejpravděpodobnější se jeví možnost, že půjde o masivní komunitní web, kde bude možné se socializovat s ostatními fanoušky, hrát minihry, pročítat si rozsáhlou encyklopedii, popřípadě si stáhnout e-knihy či audioknihy.

Pro tuhle možnost hovoří hned několi faktů: Značku Pottermore si zkraje loňského roku zaregistrovali Warneři. Registrace zahrnovala on-line hry, chat, digitální audio, video obsah, "literacy programmes" (pravděpodobně příliš nezhřešíme, když termín přeložíme jednoduše jako e-knihy) a další a další. Sama Rowlingová navíc letos konečně schválila prodej svých knih v elektronické podobě. Možná souvislost je zjevná. Několik fanouškovských serverů už navíc mělo možnost nakouknout za oponu a na to co viděli reagovali následujícími slovy: "Rozsah, propracovanost a čirá krása díla vyráží dech" nebo "Je to stejně vzrušující, jako by vyšla nová kniha. Pro fanoušky je to úžasný, zábavný a dech beroucí doplněk". Pokud tohle nezavání komunitním vebem s obchodem, chaty a encyklopedií, tak už nic.

Předchozí varianta se sice jeví jako nejpravděpodobnější, přesto jistě mnozí fanoušci doufali, že by stránka pottermore.com mohla ohlašovat novou knihu. Rowlingová ostatně mnohokrát naznačila, že možná napíše "osmý díl" (encyklopedii, jejíž výtěžek půjde na charitativní účely) a v rozhovoru s Oprah dokonce prozradila, že s postavami nedokáže rozloučit, žijí jí dál v hlavě a kdyby chtěla, může hravě napsat další trilogii. A nevyloučila, že to jednou skutečně neudělá. Bohužel pro fanoušky, zatím se nedočkáme. Právní zástupce i tisková mluvčí Rowlingové potvrdili, že Pottermore novou knihu neoznačuje (a ani nijak nesouvisí s osmým filmem). 23. června vás budeme informovat, co vlastně Pottermore je a zda nám přinese cokoliv filmového.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest